10 leukste duurzame bordspellen

Blog en header Drip drop

10 leuke duurzame bordspellen

Bordspellen, je speelt ze zelden alleen. De leukste bordspellen geven je een goed gevoel en brengen plezier. In dit blog stellen we je voor aan de leukste bordspellen met oog voor duurzaamheid, samenwerking en uiteraard een hoop lol. Lees snel verder en ontdek de beste bordspellen voor jong en oud.

Waarom zou je bordspellen spelen?

Van bordspellen spelen word je simpelweg gelukkig. Je maakt daadwerkelijk endorfine en oxytocine aan, ons gelukshormoon. Je bent samen met anderen, een gezelschapsspel speel je immers niet alleen. Ook kun je met spellen even aan je dagelijkse sleur ontsnappen en op deze manier je stress verminderen. Je kunt tijdens het spelen verschillende dingen oefenen, denk aan; omgaan met verliezen, op je beurt wachten, taal, reken, reactiesnelheid, samenwerken en nadenken. Wist je bijvoorbeeld dat je door middel van schaken beter wordt in wiskunde? Het spelen van spellen laat je kindje groeien in zijn competenties en het houdt jou als ouder/verzorger jong.

Dus waar wachten we nog op. Hier zijn de leukste spellen gemaakt van duurzame materialen van dit moment!

De beste bordspellen bij De kleine lama

In onze webshop vind je alleen de beste spellen. Spellen met een goed verhaal, gemaakt van duurzame materialen en waarbij samenwerken en plezier maken voorop staat. De spellen zijn coöperatief waarbij meestal ook gekozen kan worden voor een competitieve variant. Al heeft samenwerking altijd onze voorkeur boven tegen elkaar spelen. Hier is een selectie van 10 van de beste bordspellen (volgens ons). 

Sunny Games max de kat

Max de Kat

Het favoriete bordspel van onze meiden. Bij het spel Max de Kat (4+) help je samen de tuindiertjes om bij hun huisjes te komen voordat die ondeugende Max ze te pakken krijgt. Door samen goed na te denken en Max af te leiden met speeltjes en eten, kunnen kinderen samen de beestjes in veiligheid brengen. En als dat niet lukt? Dan probeer je het gewoon nog een keer 🙂

Lees meer over het bordspel Max de Kat

Sunny Games nocturnally

Nocturnal

Het is nacht in het bos. Het is zo donker dat de jonge nachtdieren hun ouders niet meer kunnen vinden! Samen met Vuurvlieg en Glimworm gaan we ze helpen. Kunnen we vervolgens alle nachtdieren bij elkaar brengen voordat de zon opkomt? Werk samen om dit voor elkaar te krijgen in dit coöperatieve bordspel Nocturnally (6+). Dit spel is een spannende en uitdagende variatie op het bekende memory. 

Lees meer over het bordspel Nocturnally

Marbushka Drip Drop | Coöperatief bordspel 3+

Drip Drop

Voor de jongsten (3+) onder ons hebben we Drip Drop! In dit spel werk je samen om de lieve dieren veilig thuis te brengen en te schuilen voor de regen. Lukt het jullie om ze te laten schuilen onder de verschillende bladeren en paddenstoelen? Heb je geen zin om samen te spelen? Speel dan tegen elkaar en kom er achter wie als eerste in zijn warme huisje aankomt voor lekker kopje thee en een warm haardvuur.

Lees meer over het bordspel Drip Drop!

Coöperatief bordspel Oogsttijd

Oogsttijd

Zal het lukken om alle groente te oogsten, voordat het herfst is? Bij het spel Oogsttijd (+3) heeft weliswaar elke speler zijn eigen moestuintje, maar je kunt er ook voor kiezen om elkaar te helpen. Op die manier lukt het vaak beter om de wortels, maïs, bonen en tomaten te oogsten voordat de herfst aanbreekt. Coöperatief bordspel Oogsttijd is een gemakkelijk te leren spel met een verrassende opbouw. De spelers ontdekken gaandeweg dat elkaar helpen veel kan opleveren.

Lees meer over het bordspel Oogsttijd 

sunny games parado

Parado

Heb jij zin in pure lol? Dan is het spel Parado(4+) echt wat voor jullie. Met 36 verschillende verkleedkaarten en een goed gevulde verkleedkist is het jullie taak om de leukste outfits voor het verkleedfeest samen te stellen. Gaan jullie samen winnen of samen verliezen? Je ontdekt het tijdens de grote parade. Parado is een spel voor jong en oud dat elke keer weer voor één groots feest zorgt.

Lees meer over het bordspel Parado

Sunny Games de geheime gang

De Geheime Gang

Ben jij goed in het onthouden van dingen? Dan spelen we dit spel met jou. In het spel De Geheime Gang (5+) moeten alle spelers voor 12 uur ontdekt hebben welke schatten er missen. In dit spel met verschillende verdiepingen wordt iedereen een echte speurneus. Samen sta je sterker dus help elkaar te onthouden welke schat waar ligt, zo kun je samen het spel winnen.

Lees meer over het bordspel De Geheime Gang

Marbushka Ghost And The Golden Keys | Coöperatief bordspel 5+

Ghost And The Golden Keys

Een ander leuk spel voor kinderen vanaf 5 is het spel Ghost And The Golden Keys. In dit coöperatieve bordspel gaan jullie samen een schat zoeken in het kasteel. Maar helaas de deuren zitten op slot. Lukt het jullie de sleutels te bemachtigen en de deuren te openen voordat het kasteelspook de sleutels steelt? Lukt het jullie om de Magische Wenssteen te vinden? Je ontdekt het in het spel Ghost And The Golden Keys.

Lees meer over het bordspel Ghost And The Golden Key

Marbushka Bugs

Bugs

Kriebelbeestjes! De meeste mensen zijn er niet zo dol op maar dat geldt niet voor professor Bugsy in dit geweldige coöperatieve spel: Bugs (4+). Het liefst wil de professor alle insecten hebben en verzamelt ze in een luciferdoosje. Maar de insecten willen helemaal niet in een luciferdoosje. Lukt het ze om thuis te komen of belanden ze toch in het doosje. Geniet van een prachtig ontwerp en een leuke tijd met elkaar met dit duurzame bordspel.

Lees meer over het bordspel Bugs

Sunny Games waar woon jij?

Waar Woon Jij?

In wat voor huis wil jij wonen: een iglo, een tipi, een woonboot of juist een rijtjeshuis? Samen bouwen we huizen van over de hele wereld. Tijdens het bouwen kunnen aardbevingen, bosbranden, stormen en overstromingen de huizen beschadigen. Waar Woon Jij? (+4) is een spannend bouwspel waarbij vooruitkijken en overleggen een grote rol spelen. Het spel heeft zeven speelniveaus en biedt daardoor, ook voor oudere kinderen, steeds een nieuwe uitdaging.

Lees meer over het bordspel Waar Woon Jij?

Marbushka Under The Leaves | Coöperatief bordspel 6+

Under The Leaves

Het tiende en laatste spel dat we jullie willen laten zien is Under The Leaves (6+). In dit spel moet je samenwerken om een boot te bouwen die alle weersinvloeden stand houdt. Ga op zoek naar verborgen schatten. Waar die zijn ontdek je, onder de bladeren. Zullen jullie veilig aankomen op het Zomereiland? Ontdek het in dit spel!

Lees meer over het bordspel Under The Leaves

Dit bericht is gepost in Spelen. Bookmark de link.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4333 reviews.