5 Tips voor tijdens de herfstvakantie

5 tips voor tijdens de herfstvakantie

Herfstvakantie! In zuid Nederland is het al zo ver, noord en midden moeten nog een weekje wachten. Ik vind het heerlijk, maar stiekem is het soms ook wel zoeken naar activiteiten om zo’n week gevuld te krijgen. Want wat doe je als het buiten guur en nat is? Ga je dan lekker binnen nestelen of trek je er toch op uit? Ik heb 5 leuke tips voor tijdens de herfstvakantie voor je op een rijtje gezet.

1. Ga naar buiten

Doen hoor! Als het weer het een beetje toe laat (en het lijkt erop dat dat komende week wel goed komt!), is het heerlijk om een frisse neus te gaan halen. Ga dan niet stil zitten bij een treurig verlaten speeltuintje, maar kies bijvoorbeeld voor een lekkere wandeling in de natuur. Door de beweging wordt het niet te koud en je kunt samen paddenstoelen en ander leuks spotten. Zorg dat je kind laarzen draagt zodat er flink in plassen kan worden gesprongen.

2. Maak beesten en monsters van wat je in het bos vindt

In het bos zijn vast takken, stenen en zelfs bladeren te vinden waar je iets leuks van kunt maken. Een tak met een knobbel als neus zou een stokmonster kunnen worden, of een ronde steen een beestenkop en een mooi blad kun je omtoveren tot een vrolijk gezichtje. Verzamel ze en neem ze mee naar huis om ze te gaan versieren. Als je gaat verven, zorg dan eerst voor een egale basiskleur en ga dan pas los met gezichtjes. Wil je ze extra mooi maken? Plak er dan wat stukjes wol op als haar of maak oogjes van vilt. Laat je creativiteit erop los!

3. Stempelen met aardappelen

Is het echt te druilerig en somber buiten? Schep wat van deze natuurlijke vingerverf op een schoteltje, snij een paar aardappelen doormidden en ga stempelen met de halve aardappelen. De basisvormen die dit op het papier geeft, kun je als de verf gedroogd is weer gaan versieren. Maak er gezichtjes van of monstertjes, stukjes fruit, etc.

4. Maak een epische autoweg

Met de flexibele Waytoplay autoweg kun je letterlijk alle kanten op. De weg kan binnen of buiten worden gelegd, de ondergrond hoeft niet erg egaal te zijn. Een hoogpolig tapijt, een wobbel of de herfstige achtertuin kan dus onderdeel worden van het wegenstelsel. Begin met een kleine basisset die je later aanvult of zorg ervoor dat je kinderen meteen kunnen beginnen als King of the Road.

5. Disney+

If all else fails neem je een proefabbonement op Disney+ (gratis tot 12 november!) en settel je je met het hele gezin, wat dekentjes en een pot thee op de bank voor een Disney film naar keuze. Moet kunnen toch? 😉

Fijne vakantie! 💚 Rachelle

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4333 reviews.