Patch

Enig resultaat

PATCH werd geboren toen James Dutton (de bedenker van PATCH) opmerkte dat als zijn zoon Charlie een pleister gebruikte, zijn huid daar heel slecht op reageerde en de wond soms zelfs erger werd.

Dit verbaasde James en hij ging op onderzoek uit om erachter te komen hoe dat kon. Hij was geschokt toen hij ontdekte dat gewone pleisters vol zitten met chemicaliën. Ook ontdekte hij dat zijn zoon absoluut niet de enige is die slecht reageert op normale pleisters. Een groot deel van de bevolking heeft zo’n allergische reactie.

James andere zoon was ook een bron van motivatie voor het ontwikkelen van PATCH. Xavier had namelijk een hekel aan het aanbrengen van bijvoorbeeld jodium of andere antibacteriële middeltjes op een wond als hij was gevallen. Elke keer was het weer een strijd om de wond schoon te maken.

De allergische reacties van Charlie en de strijd rondom het schoonmaken van de Xaviers wonden hadden James aan het denken gezet. Wat nou als er een wondverzorgingsproduct was dat geen vervelende huidreacties zou veroorzaken en dat ook zou dienen als een manier om de wonden te helpen genezen. Met die gedachte is PATCH ontstaan.

Goed voor de natuur
De pleister die zowel goed is voor je huid als voor de natuur. Hij wordt namelijk gemaakt van bamboe. Bamboe groeit enorm snel, heeft weinig water nodig, is volledig afbreekbaar en groeit goed zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën. Hierdoor is het een enorm natuurvriendelijk product met een lage ecologische voetafdruk.

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4272 reviews.