Hevea

‘The planet caries our fingerprint’

Het leuke, hippe Hevea is een Deens merk, opgericht door Terese. Zij is een moeder die er in gelooft dat we allemaal geboren zijn met talenten die we moeten ontdekken en gebruiken. Terese wil graag dat we onze krachten inzetten voor het grotere belang, zodat onze acties positieve, groene vingerafdrukken achterlaten. Dit om de wereld die we overdragen aan onze kinderen te beschermen en behouden. Zij probeert haar steentje bij te dragen middels Hevea.

Natuurrubber

De Latijnse naam voor de rubberboom is ‘Hevea Brasiliensis’. Hevea is dus een voor de hand liggende naam voor dit bedrijf, dat natuurrubber als basis gebruikt voor haar producten.

Natuurrubber wordt gemaakt van een melkachtig latex-sap uit de rubberboom. Na het planten duurt het 7 jaar voordat de rubberboom ‘rijp’ is voor de rubberproductie. Vervolgens kan de boom maar liefst 30 tot 40 jaar sap leveren, en dat terwijl er tegelijkertijd koolstofdioxide wordt geabsorbeerd en zuurstof wordt geproduceerd. Bovendien is natuurrubber biologisch afbreekbaar, dit duurt een jaar of 5 (een plastic zakje doet er 500 tot 1000 jaar over!). Dit maakt natuurrubber een zeer duurzame grondstof.

Alle Hevea speentjes, bijtspeeltjes en badspeeltjes zijn gemaakt van 100% natuurrubber!

Duurzaam

Hevea hecht veel belang aan duurzaamheid en voert dit door in alle bedrijfsprocessen. Zo wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt, afval gerecycled, de CO2 uitstoot geminimaliseerd en heeft al het gebruikte papier een FSC keurmerk. De FSC is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. Het keurmerk wordt gegeven wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij het bosbeheer horen.

Veiligheid

De producten worden continue getest op veiligheid en slagen keer op keer. Er zitten geen schadelijke stoffen in als BPA en PVC. Ook het gebruikte katoen voor de accessoires is veilig en biologisch; er zijn geen schadelijke, chemische stoffen gebruikt bij het verbouwen van het katoen of het verwerken hiervan.


Producten van Hevea

Sale!
+
Sale!
+
Sale!
Sale!
Sale!
Sale!
+
Uitverkocht
+
+
 21.99
+
+
+
 39.99
Sale!
+
 34.99  29.99
+
+
 15.99