In a Flash en Grapat: Een perfecte combinatie

in-a-flash-grapat-banner

De flashcards van In a Flash en het houten speelgoed van Grapat zijn een match made in heaven! Ik heb enkele speelsuggesties voor je op een rijtje gezet om deze leukerds met elkaar te combineren.  Maar ik zal eerst eventjes uitleggen wat het is en waarom het zo goed matcht.

Spelend leren met In a Flash

De setjes van In a Flash bestaan uit stevige, eco-vriendelijke kaarten van Nederlandse bodem waar heerlijk samen mee gespeeld kan worden terwijl er stiekem ook meteen wordt geleerd. Je verspreidt de flashcards door de kamer en geeft je kind een opdracht die past bij wat je kind al kan en weet, maar wel uitdagend is. Bijvoorbeeld: ‘breng de blauwe luchtballon dansend naar mij’. Dat is niet alleen leuk, maar ook meteen leerzaam. Het is namelijk gebaseerd op auditief, visueel en bewegend leren. Oftewel, je geeft een opdracht, je kind ziet de juiste kaart en beweegt er naartoe. Een combinatie waar het brein blij van wordt: De beweging zorgt ervoor dat aangeboden informatie beter wordt onthouden!

Bij ons worden zowel onze 3-jarige als onze 6-jarige dochter razend enthousiast als we de In a Flash kaarten uit de kast pakken. Voor onze 6-jarige maken we het spel uiteraard wat moeilijker, bijvoorbeeld door er rekensommetjes en andere talen in te verwerken. De lol van je kind zit hem vooral in de opdrachten die uitgevoerd moeten worden en de trots als het lukt. Maar zeker ook in het samen doen: Je kind speelt en leert in verbinding met jou, en dat is waardevol voor jullie allebei. 

Extra leuk en leerzaam met Grapat 

In a Flash is op zichzelf dus al hartstikke leuk. Door het houten speelgoed van Grapat aan het spel toe te voegen, verrijk je de speelervaring. Mocht je Grapat niet kennen: Dit Spaanse merk staat bekend om prachtig, handgemaakt en kleurrijk houten speelgoed. De houten figuurtjes zijn ‘open einde’; ze stellen niet heel duidelijk iets voor, maar kunnen alles zijn wat nodig is voor het fantasiespel van je kind. Dat is helemaal in lijn met tactiele leerstijlen, oftewel leren door te voelen en doen. 

Door figuurtjes van Grapat toe te voegen aan het spel met flashcards, voeg je dus een concreet en tastbaar element toe. En je kunt ook nog eens creatiever zijn in de opdrachten die je geeft.

Bij deze een paar suggesties:

Match de kleuren

Combineer de gekleurde luchtballonnen van In a Flash Jungle Friends met verschillende kleuren Grapat mandala’s. Nu kun je opdrachten uitbreiden met iets als ‘leg het paarse eitje op de paarse luchtballon’. Of leg een aantal luchtballonnen op een rijtje en laat je kind de Grapat stukjes sorteren door ze bij de juiste luchtballon te leggen.

Combineer In a Flash met Grapat kleuren
Combineer In a Flash met Grapat kleuren 2

Tellen maar!

Tellen wordt een stuk makkelijker te begrijpen als je er Grapat stukjes aan toevoegt! Zo maak je de getallen tastbaar. Voeg willekeurige Grapat mandala’s toe en laat je kindje de juiste hoeveelheid stukjes bij de getallenkaarten van Jungle Friends leggen.

Winterse combinaties

Heb je de winterse In a Flash Polar Friends in huis? Denk dan vooral aan het toevoegen van de Grapat snowflakes, drops of water of small blue coins om helemaal in thema te blijven. Want ook bij de Polar Friends zitten getallen kaarten en kun je het tellen concreter maken door Grapat eraan toe te voegen.

Tellen voor gevorderden

Bij In a Flash transport zit een prachtige set waarin de cijfers worden uitgedrukt in handen die vingers opsteken. Laat je kind er het juiste cijfer bij zoeken van Grapat coins to count. Of laat er willekeurige figuurtjes bij leggen in de juiste hoeveelheden. 

Combineer In a Flash met Grapat tellen

Heb vooral plezier!

Ik hoop je wat inspiratie mee te hebben gegeven. En bedenk vooral: Alles mag met dit open einde speelgoed, de grens ligt waar jullie fantasie ophoudt. Leg niet teveel aandacht op presteren, voor het zelfvertrouwen van je leergierige kleintje is het echt het beste als jullie vooral veel lol hebben en er toevallig ook nog wordt geleerd. Veel plezier! 😊

Dan nog eventjes alle genoemde producten op een rijtje, gewoon voor de handigheid: 

(6)  12.99
(8)  15.99
(3)  13.99
(7)  15.99
(4)  14.99
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4234 reviews.