Klimdriehoeken

klimdriehoek blog

Als je een webshop hebt met duurzaam speelgoed, dan is het niet te voorkomen dat er af en toe iets van het assortiment in onze eigen speelhoek belandt. En weet je wat de grote favoriet is bij onze kinderen? Juist, de klimdriehoek. Zowel onze oudste dochter van zes als haar jongere zusje van drie vinden het een enorm leuk ding. De klimdriehoek staat hier al meer dan een jaar maar ze spelen er nog steeds dagelijks op. 

Waarom iedereen een klimdriehoek zou moeten hebben

Klimdriehoeken zijn geïnspireerd door de theorie van kinderarts Emmi Pikler. Volgens Pikler is het enorm belangrijk dat kinderen zelfstandig leren hoe ze hun lichaam moeten gebruiken en op eigen initiatief de wereld gaan ontdekken. Om kinderen hier in te ondersteunen, kwam zij met het idee van de Pikler klimdriehoek. Dankzij dit kleine klimrek voor binnen kunnen kinderen vanaf het moment dat ze gaan kruipen, oefenen met bewegen. Op hun eigen tempo zullen ze zich optrekken, staan en uiteindelijk ook klimmen. En omdat het volledig op eigen kracht en snelheid gaat, is dat ook enorm goed voor hun zelfvertrouwen.

weeun blog

Ette Tete en Sawdust and Rainbows

Bij ons in de webshop verkopen we klimdriekhoeken van twee verschillende merken: de Mopitri en Fipitri van Ette Tete en de Wee’un van Sawdust and Rainbows. Alle klimdriehoeken zijn geïnspireerd op de klimdriehoek van Pikler en zijn qua functie nagenoeg gelijk. Toch zijn er een aantal verschillen.

Ette Tete Mopitri en Fipitri

De Mopitri en Fipitri klimdriehoek bestaan uit verschillende delen. Hierdoor kan je de vorm van de driehoek veranderen waardoor het elke keer net weer wat anders is. Voor kleinere kindjes kan je op deze manier de klimdriehoek ook wat lager maken zodat het wat makkelijker wordt om er mee te spelen.

De Mopitri klimdriehoek bestaat uit vier delen, de Fipitri klimdriehoek uit vijf. De Fipitri is dus groter en heeft meer mogelijkheden, je kunt zelfs twee kleinere driehoeken los van elkaar maken. 

Een ander groot voordeel is de meegeleverde klim- en glijplank. De plank is dus aan de ene kant helemaal glad zodat je er vanaf kan glijden en de andere kant heeft latjes zodat je er overheen kunt lopen als een soort van grote kippenplank.

Enkele eigenschappen van de Mopitri en Fipitri op een rij:

 • De klimdriekhoeken bestaan uit meerdere delen die elk 37,5 cm lang zijn en zijn en 80 cm breed. De hoogte is afhankelijk van hoe je hem neerzet maar de hoogste positie is ongeveer 60 cm.
 • De Mopitri klimdriehoek bestaat uit vier delen, de Fipitri uit vijf delen.
 • Geschikt voor alle leeftijden en kan een gewicht dragen van zeker 50 kg
 • Gemaakt van FSC-gecertificeerd berkenmultiplex.
 • De vorm is makkelijk aan te passen aan wat je kindje op dat moment leuk vindt.
 • Wordt geleverd inclusief glijbaan
 • De klimdriehoek kan buiten gebruikt worden maar kan niet buiten blijven bij nat weer
 • Handgemaakt in Letland
 • Uiteraard 100% veilig en gekeurd

Sawdust and Rainbows Wee’un

Dan nu de Wee’un. Deze vrolijke klimdriehoek is net even anders maar zeker niet minder leuk. Hij bestaat uit twee gelijke delen. Het grote voordeel hiervan is dat je hem eenvoudig in- en uitklapt waardoor hij veel makkelijker op te bergen is dan een driehoek van Ette Tete.

Daarnaast zijn de spijlen van de Wee’un lekker breed zodat je er goed op kan blijven staan. Hierdoor staan kinderen goed stabiel als ze de klimdriehoek gaan beklimmen.

Wat ook een groot verschil is, zijn de kleuren. De Wee’un wordt namelijk geleverd in de varianten regenboog, pastel en natuurlijk. Als je dus wat meer kleur in je huis wilt, dan zit je met de Wee’un wel goed.

Als laatste is het goed om te vermelden dat de glijbaan (die overigens niet wordt meegeleverd) uitgebreid kan worden met diverse accessoires. Zo maak je binnen een handomdraai van je glijbaan een klimbaan, een ringwerp spel of een ballenbaan. Leuk als je even iets anders wilt dan alleen maar glijden.

De eigenschappen op een rij:

 • Opengeklapt is de driehoek 94 cm x 76 cm x 62 cm en dicht 76 cm x 76 cm x 15 cm (LxBxH)
 • Geschikt voor alle leeftijden en kan een gewicht dragen van zeker 50 kg
 • Gemaakt van FSC-gecertificeerd berkenmultiplex.
 • Extra dikke spijlen waar je kinderen makkelijk op kunnen staan, zonder dat ze last van hun voeten krijgen.
 • Gemakkelijk op te bergen. Binnen een paar seconden is hij ingeklapt.
 • Komt in drie mooie variaties: Rainbow, Pastel en Naturel
 • Uit te breiden met diverse accessoires zoals een glijbaan.
 • Kan buiten gebruikt worden maar kan niet buiten blijven bij nat weer
 • Uiteraard 100% veilig en gekeurd

Welke past bij jou?

Er zijn een paar grote verschillen die tussen de klimdriehoeken die bepalend kunnen zijn voor je keuze. Heb je een wat kleinere ruimte, dan is de Ween’un misschien de beste optie. Deze kan je namelijk makkelijk inklappen en opbergen. De Mopitri en de Fiptri klimdriehoek haal je wat lastiger uit elkaar en zijn ook groter. Dit is prima als je de ruimte hebt en van plan bent om de klimdriehoek voor langere tijd te laten staan maar als je die ruimte niet hebt dan is een Wee’un klimdriehoek een betere optie.

Daar staat tegenover dat de Mopitri en Fipitri wel weer geschikter zijn als je meer kinderen hebt. Ze zijn namelijk groter en daardoor is het wat minder krap als er meerdere kinderen tegelijk mee spelen.

Verder is smaak natuurlijk ook een belangrijke factor. Waar de Mopitri en Fipitri alleen in houtkleur te krijgen zijn, komt de Wee’un ook nog eens in vrolijke Rainbow en Pastel kleuren.

Kortom, welke klimdriehoek voor jou het meest geschikt is zal vooral afhangen van je eigen wensen en voorkeuren. Maar welke je ook kiest, dat je een fantastisch leuk en verantwoord stuk speelgoed in huis haalt waar je kinderen nog jaren plezier van hebben, dat is zeker!

Dit bericht is gepost in Spelen. Bookmark de link.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4330 reviews.