Squiz

Het 100% duurzame knijpzakje

Squiz is opgericht door moeder Elisabeth. Zij kwam tijdens een bezoek aan Amerika voor het eerst herbruikbare knijpzakjes tegen en besloot dit concept in Frankrijk te introduceren. Ze wist compagnon Nicolas zo enthousiast te krijgen voor dit idee dat hij stopte met zijn baan bij een grote autofabrikant om samen met haar Squiz tot een groot succes te maken.

In Frankrijk is Squiz gepresenteerd in een documentaire over de strijd tegen verpakkingsafval. In het eerste jaar dat ze bestonden hebben ze al maar liefst een besparing van 50 ton huishoudelijk afval gerealiseerd in Frankrijk!

Dit jonge Franse familiebedrijf gaat uit van sterke normen en waarden, zowel op het gebied van duurzame ontwikkeling als maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit heeft ertoe geleid dat zij een van de eerste Franse bedrijven zijn die het label ‘B Corp’ hebben ontvangen. Dit is een internationale certificering die bedrijven bundelt met een maatschappelijke en duurzame visie in het ondernemen.

Goed voor onze aarde

Eén knijpzakje vervangt ongeveer 50 wegwerp zakjes. De verpakkingen zijn recyclebaar; ze zijn verpakt in een herbruikbare etui, gemaakt van polypropyleen (een groen alternatief voor PVC). Doordat de knijpzakjes niet ver van waar ze worden geproduceerd worden verpakt wordt de impact op het milieu zo klein mogelijk gehouden. Ook komen alle materialen uit Europa en is Europa tevens de afzetmarkt. Er vindt dus geen grootschalig transport over de hele wereld plaats!

Squiz hergebruik

Goed voor de gezondheid

De zakjes zijn volledig vrij van gif-stoffen. Ze zijn van plastic zonder oplosmiddel, BPA, ftalaten en PVC. Bovendien zijn de zakjes te vullen met zelf bereid voedsel. Zo kun je desgewenst toegevoegde suikers, additieven, conserveringsmiddelen of allergene ingrediënten vermijden. Je kunt ook nog eens zoveel variëren als je zelf wil, je bent niet meer beperkt tot de keuze uit potjes in de supermarkt.

Goed voor de maatschappij

Er wordt lokaal geproduceerd; de knijpzakjes in Zwitserland, de verpakkings-etuis in Frankrijk en dat allemaal van 100% Europese materialen uit Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. De verpakking in Frankrijk vindt plaats in een sociale werkplaats die zich inzet voor de professionele integratie van (verstandelijk) gehandicapten. Squiz ondersteunt verschillende goede doelen. Ze zijn betrokken bij specifieke groepen (kinderen met stofwisselingsziekten, misvormingen van de slokdarm) en een project van Care France in Nigeria. Dit project heeft als doel de armoede te verminderen van 2500 huishoudens (17500 personen) in 8 gemeentes. Deze mensen worden bijgestaan en geholpen om een eigen agricultuur op te bouwen die de effecten van klimaatveranderingen kunnen doorstaan.


Producten van Squiz