Winter

Winter gemberthee

De winter staat voor de deur. Ik kan hem al voelen door de kieren in ons huis. Hij baant zich een weg naar mijn onbedekte nek in de avond, bevriest mijn nietsvermoedende voeten, en bezorgt me een huivering door mijn hele lijf. De kloven verschijnen in mijn vingers en de vellen hangen aan mijn lippen. Nee, koning winter en ik zijn niet de beste vrienden.

Ik mis de warmte van de zon op mijn wangen en de oneindig lange avonden in de tuin. Maar we zullen het de komende maanden moeten doen met korte, donkere dagen en een natuur die ogenschijnlijk in diepe rust is.

In de winter sluit ik mezelf altijd op. Ik wapen mezelf met een dekentje, een warme pittenzak en een goede serie op tv. Binnen maak ik het gezellig met kaarsjes en kerstversiering. Het leven gaat eventjes on hold, ik ben er even niet. Ik kijk naar buiten en probeer te genieten van de lage winterse zon, de rijp op de velden en de dwarrelende sneeuwvlokjes. Maar als ik dan de kou tot op mijn botten voel, wens ik toch dat het zo snel mogelijk weer voorbij is.

Ik ben geen pessimist hoor, ik probeer het te omarmen, mijn winterslaap. En wetende hoe belangrijk de buitenlucht is, trotseer ik de kou en probeer ik elke dag toch even buiten te zijn. Eenmaal weer binnen warm ik mezelf op met vers gemaakte gemberthee en kan ik er weer even tegen.

Maar wat zal ik blij zijn als in maart de vogels voorzichtig beginnen te fluiten, de knopjes in de bomen komen en de lucht naar lente begint te ruiken. Dan begint voor mij het echte leven weer!

Voordat ik mezelf nog eens omdraai in mijn slaap, wil ik met jullie mijn receptje voor verse gemberthee delen. Wist je dat gember het vermogen bezit om je van binnen uit op te warmen? Bovendien werkt het uitstekend tegen misselijkheid en menstruatiepijn én werkt het ontstekingsremmend.

Voor 1 liter verse gemberthee:

2 à 3 cm gemberwortel, geraspt
½ citroen
honing naar smaak

Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook en voeg de verse gemberrasp eraan toe. Knijp de halve citroen uit boven de pan. Als het water kookt, haal je de pan van het vuur en laat je mengsel nog een kwartiertje staan. Laat de thee vervolgens door een theezeefje lopen en klaar is je thee! Voeg nog wat honing toe naar smaak en laat jezelf verwarmen door dit bijzondere drankje!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dekleinelama.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 2017 reviews.