Over ons

Het verhaal van de kleine lama

Wij zijn Folker en Rachelle, trotse ouders van twee heerlijke dochters: Een lief en creatief meisje (april 2015) en een allerschattigste en minstens even koppige kleuter (augustus 2018). We zijn groot voorstanders van bewust ouderschap en een bewuste levensstijl waarbij we oog hebben voor ons ecosysteem.

Wie zijn wij

Stiekem zijn we een beetje fan van lama’s en alpaca’s. Het was onze droom om ooit op een woonboerderij te wonen met een paar van die beestjes in de wei (bij voorkeur exemplaren met een vreemd kapsel). Tot onze grote vreugde is die droom in 2021 werkelijkheid geworden. Nou ja, niet helemaal dan. We hebben geen woonboerderij maar wel een mooi huis met een wei waarin vier vrolijke alpaca’s staan!

Rachelle heeft naast het runnen van de kleine lama een parttime baan als psycholoog. Folker heeft gewerkt als marketing adviseur, maar richt zich tegenwoordig helemaal op de webshop. Hij houdt zich bezig met klantenservice, inkoop en het inpakken van de pakketjes.

Het begin

De kleine lama is ontstaan uit een persoonlijke behoefte. Onze oudste dochter is geboren met een afwijking die niet in onze families voorkomt en misschien wel is veroorzaakt door schadelijke stoffen in onze dagelijkse producten. Toen we dat ontdekten, zijn we kritisch gaan kijken naar wat we gebruiken en hard op zoek gegaan naar natuurlijke baby- en kinderproducten die vrij zijn van schadelijke stoffen. Dat bleek helemaal niet makkelijk te zijn! In veel gangbare producten zit namelijk van alles waar je je kindje liever niet mee in aanraking laat komen… Daarom vind je in ons assortiment enkel kwaliteitsproducten die volledig veilig zijn voor de gezondheid.

Kleine voetafdruk

We willen graag ons steentje bijdragen aan een schonere, duurzame aarde. We printen onze pakbonnen op gerecycled papier zonder bleekmiddelen of optische witmakers. We hergebruiken dozen en vulmateriaal van onze leveranciers. En, zeker niet onbelangrijk, we kiezen bij voorkeur voor producenten die hier ook bewust mee bezig zijn.

We laten een boom planten per bestelling om nog wat extra te compenseren voor de weg die je een pakketje aflegt voordat de postbezorger bij je op de stoep staat.

Mis je een fantastisch merk, ben je heel hard naar iets op zoek of heb je een vraag? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee!

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3360720343987959