Merken

Enkele van onze favorieten merken

Op zoek naar speel make up zonder nare stoffen? Dan zit je hier goed! No Nasties Kids is een Australisch merk met prachtige natuurlijke kinder make up, veilige kindernagellak en tof natuurlijk haarkrijt. Daarnaast heeft No Nasties Kids ook een lijn van natuurlijke haarproducten onder de naam Slick Kids.

Het is allemaal met de hand gemaakt, bevat geen chemicaliën of allergenen en komt in een leuke verpakking van gerecycled karton.

(5)
(2)

Omdat design en duurzaamheid prima hand in hand kunnen gaan!

Fabelab is een speels Scandinavisch kinder-lifestyle merk dat gaat voor duurzame producten van een hoge kwaliteit. Vanuit een studio in Kopenhagen worden steeds nieuwe designs uitgedacht die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen triggeren.

Biologisch, eerlijk en verantwoord
De producten van Fabelab zijn absoluut functioneel en mooi, daarnaast worden ze ook nog eens op een verantwoorde manier en met veel liefde gemaakt. De meeste producten zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen door hun partnerbedrijf in India.

(4)
(2)
(8)
(13)

Grapat is een klein Spaans familiebedrijf. De eigenaren hadden een dochter die het heerlijk vond om te spelen met alledaagse voorwerpen. Stenen, takjes, knopen, knikkers, bakjes en allerlei andere dingetjes die ze vond in en om het huis. Ze ging helemaal op in het vrije spel. Dit inspireerde haar ouders om speelgoed te gaan maken die dit soort open einde spel stimuleert. Spelen zonder regels en volledig opgaan in het moment dankzij simpel speelgoed van natuurlijke materialen. Dat is wat Grapat nastreeft.

Alles is gemaakt van duurzaam en verantwoord hout en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Het hout wordt afgewerkt met plantaardige olie zodat het speelgoed volledig gifvrij en veilig is. Daarnaast gebruikt Grapat totaal geen plastic. Niet in het speelgoed maar ook niet in de verpakkingen.

Zo natuurlijk mogelijk.

Dat is al meer dan 20 jaar het motto bij het Duitse Grünspecht. Ze streven naar de hoogste kwaliteit voor een goede prijs. Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda bij dit mooie bedrijf. Daarom kiezen ze voor locale productie, bij voorkeur met lokaal verkrijgbare grondstoffen. Zo dragen ze een steentje bij aan het behoud van onze aarde voor toekomstige generaties.

Al onze merken

Het Duitse ajaa! is opgericht in 2012. Ze ontwikkelden wat ze ‘biokunststof’ noemen; een volledig natuurlijk en duurzaam alternatief voor plastic. Hiermee maken ze voornamelijk vershoudbakjes voor voedsel.

Shop dit merk

Alphanova Santé is een bedrijf in de Franse Provence. Alle producten worden volledig lokaal geproduceerd. Ze gaan voor troep-vrije verzorgingslijnen, waarvan minstens 99% van de ingrediënten natuurlijk is.

Shop dit merk

Bij Attitude hebben ze een duidelijke visie: een schone en vooral gezonde toekomst voor onze kinderen. Daarom zit er niets in hun producten dat schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid, alles is gegarandeerd veilig!

Shop dit merk

Bamboolik is een bedrijf naar ons hart. Het is namelijk een sociale onderneming met een focus op het milieu. Een van hun belangrijkste doelen is het creëren van duurzame en betaalde werkgelegenheid voor mensen die ernstig achtergesteld zijn op de arbeidsmarkt. Daarnaast willen ze de negatieve effecten van conventionele katoenteelt aanpakken. Bijna al hun producten zijn dan ook gemaakt van 100% biologisch katoen.

Shop dit merk

Build a better tomorrow is het duidelijke motto van Biobuddi. Dit Nederlandse bedrijf zorgt voor op en top duurzame producten. Van de materialen tot aan de productie. Leerzame items die bijdragen aan de ontwikkeling van onze kinderen, en zorgen voor een minimale afdruk op onze planeet.

Shop dit merk

Laat je boodschap bloeien! De wenskaarten zijn gemaakt van bloeipapier, dit is duurzaam papier van gerecyclede oude kranten of katoenresten waar bloemen, groente of kruiden-zaadjes in verwerkt zijn. Wanneer de kaart in de aarde wordt gelegd groeien er fleurige bloemen, kruiden of lekkere groentes uit. Produceren en ontwikkelen van hun producten gebeurd allemaal op een eerlijke en duurzame manier.

Shop dit merk

Bo Weevil heeft zo’n 30 jaar geleden aan de basis gestaan van gecertificeerd biologisch katoen en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan een duurzamere wereld. Nog steeds maken ze mooie producten en stoffen van hoogwaardig biologisch katoen.

Shop dit merk

Vanaf het Roemeense platteland werkt de familie Bumbu met de hand aan de meest prachtige houten speelitems. Hun liefde voor houtbewerking en handwerken gaat al vele generaties mee. Het speelgoed stimuleert een spel in een kleine leefwereld wat overzichtelijk en veilig is. De mogelijkheden zijn natuurlijk groots en aan het kind zelf. Bumbu Toys wil graag bewustwording en oog voor natuur, omgeving en elkaar stimuleren. Wat er om je heen is, is zo mooi. Al het hout komt uit de omgeving en de verf is natuurlijk en gifvrij. Elk item is uniek en met veel liefde en kunde gemaakt. Een kinderpsycholoog denkt mee in de ontwikkeling van de houten items.

Shop dit merk

Met meer dan 25 jaar ervaring kan je Care Plus gerust een expert noemen als het gaat om bescherming tegen insectenbeten. De producten in hun Bio lijn zijn minstens even effectief maar dan zonder schadelijke stoffen.

Shop dit merk

Crayon Rocks zijn speciaal ontworpen krijtjes die helpen met het ontwikkelen van de fijne motoriek. Ze zijn gemaakt van een milieuvriendelijke en gifvrije materialen.

Shop dit merk

De twee mama’s Nicki en Janna zijn dit mooie merk allebei begonnen terwijl ze aan de andere kant van de wereld woonden. De één in Seoul en de ander in New York. Dit verschil is het enige want ze delen een gezamenlijke missie om mooie producten te ontwerpen die duurzaam zijn en een goed design hebben.

Shop dit merk

De twee Nederlandse vriendinnen Louise en Linda zijn samen dusq begonnen. Ze wilden een merk opzetten met producten die niet alleen mooi, maar ook handig en duurzaam zijn. Ze ontwerpen voor het hele gezin, met respect voor mens en natuur.

Shop dit merk

Dit mooie duurzame merk is sterk in hun boodschap en overtuiging. Ze zijn zeer toegewijd om de minst mogelijke schadelijke impact aan de natuur en de wereld mee te geven. Dit doen ze door een aantal ‘Killer zero waste products’ te maken en produceren. Het bedrijf is helemaal carbon neutraal. Een mooi duurzaam bedrijf/merk met oog voor eerlijke en schone producten. Maar ook met oog voor de wereld en leefwereld van mensen.

Shop dit merk

Deze lunchtrommels van Eco Lunchbox zijn gemaakt van aluminium gecombineerd met silicone. Niet alleen een stuk beter voor het milieu, ze lekken dus ook geen schadelijke stoffen zodat je met een gerust hart je lunch kunt meenemen.

Shop dit merk

Ontworpen voor dagelijks gebruik, thuis of onderweg. De bordjes, bekers en andere producten van Ekobo bieden een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic. Ze streven ernaar om spullen te creëren op een manier die respectvol is voor de natuur en die bijdragen aan een beter milieu. En daarnaast brengen ze met hun vrolijke ontwerpen een klein beetje meer kleur en blijheid in je leven.

Shop dit merk

Elanee richt zich op vrouwen, op hun gezondheid en comfort. In ons assortiment vind je de producten van Elanee die de borstvoedende moeder ondersteunen. 

Shop dit merk

Elou is een prachtig duurzaam merk wat gebruik maakt van Portugese kurk. Dit fijne en duurzame materiaal is licht en schokbestendig. Ideaal om te gebruiken voor speelgoed!

Shop dit merk

Bij Ette Tete maken ze producten die geïnspireerd zijn op de visie van Montesorri en Emmi Pikler. Een belangrijk onderdeel van die visie is dat kinderen vrij moeten zijn om zelf dingen te doen zonder de hulp van ouders. Zo kunnen ze op hun eigen tempo ontwikkelen en ontdekken.

Shop dit merk

Fabelab is een speels Scandinavisch kinder-lifestyle merk dat gaat voor duurzame producten van een hoge kwaliteit. 

Shop dit merk

Met Flockmen kun je alle kanten op. Of je er nou mee bouwt, rollenspellen mee doet, verhaaltjes mee vertelt, het kan en mag allemaal. Het speelgoed wordt lokaal gemaakt in Letland.

Shop dit merk

Bij alle producten ligt de nadruk op biologische, hoogwaardige en voedsel gerelateerde ingrediënten. Wetende dat alles wat we op onze huid aanbrengen voor een deel snel in ons lichaam wordt opgenomen, zoeken ze naar de beste natuurlijke grondstoffen die de aarde te bieden heeft. Zo dicht mogelijk bij huis. Met circulaire en natuurlijke ingrediënten, formuleren ze substanties die essentiële vitamines, mineralen en plantaardige ingrediënten combineren. Dit om de huid te herstellen naar een optimale gezondheid en vitaliteit. 

Shop dit merk

Fresk is een Nederlands merk met bijzondere baby- en kinderproducten. De collectie van Fresk is fris, lief, eigenwijs en een tikkeltje retro.

Shop dit merk

Een duurzaam en kleurrijk Duits merk wat al sinds 1981 als missie heeft om mooi speelgoed te maken met zo min mogelijk gebruik van kunststof. Hun verf is op waterbasis en is gifvrij. En ze hebben oog voor milieu, natuur en maatschappij. Ze geven graag terug en hebben om die reden al vele bossen geplant.

Shop dit merk

Het prachtige speelgoed van Grapat is gemaakt van duurzaam en verantwoord hout en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Het hout wordt afgewerkt met plantaardige olie zodat het speelgoed volledig gifvrij en veilig is. 

Shop dit merk

Bij Grech & Co. draait alles om duurzaamheid, om zo onze wereld goed achter te kunnen laten voor onze kinderen. Om die reden zijn de producten gemaakt van gerecyclede, organische en andere milieuvriendelijke materialen.

Shop dit merk

Met een schat aan kennis en ervaring biedt Green People een compleet assortiment gecertificeerde biologische producten voor het hele gezin. De producten van Green People bevatten tot 99% actieve natuurlijke en biologische ingrediënten om je lichaam te beschermen, voeden, in balans te brengen en, het allerbelangrijkste, te respecteren.

Shop dit merk

Van het Amerikaanse Green Toys mag je echt eco-speelgoed verwachten. Dit mooie speelgoed is namelijk gemaakt van gerecyclede melkflessen, zonder schadelijke stoffen zoals BPA.

Shop dit merk

Het Nederlandse Grennn maakt prachtige unieke en eigen items met oog voor duurzaamheid. Daarbij staat de belevingswereld van het kind centraal!

Shop dit merk

Zo natuurlijk mogelijk. Dat is al meer dan 20 jaar het motto bij het Duitse Grünspecht. Ze streven naar de hoogste kwaliteit voor een goede prijs. Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda bij dit mooie bedrijf.

Shop dit merk

Haakaa is een familiebedrijf uit Nieuw-Zeeland. Belangrijk voor dit merk is dat de producten milieuvriendelijk, gifvrij en onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt zijn. De materialen die graag gebruikt worden zijn siliconen en glas. Het siliconen is uiteraard BPA-, PVC- en ftalaatvrij. Ook is het siliconen van voedselveilig materiaal.

Shop dit merk

Hegen werd opgericht met de missie om vrouwen te helpen, te dienen en te bekrachtigen in de veeleisende maar prachtige reis die het moederschap is. Ze ontwerpen zinvolle producten die borstvoeding promoten, de integriteit van moedermelk beschermen en het borstvoedingstraject verbeteren voor ouders over de hele wereld.

Shop dit merk

Van ontwerp tot verpakking, Hello August is 100% ecologisch. Vanaf de eerste stap tot de laatste denkt dit mooie duurzame Belgische merk na over de ecologische voetafdruk. Charlène ontwerpt wenskaarten voor alle momenten en gebruikt hierbij gerecycleerde papiersoorten.

Shop dit merk

Het leuke, hippe Hevea is een Deens merk dat speentjes, bijtspeeltjes en badspeeltjes maakt van 100% natuurrubber!

Shop dit merk

Dankzij de jarenlange ervaring door Himalaya Salt Dreams garanderen zij een zorgvuldige omgang met het buitengewone natuurlijke zoutkristal. De zoutstenen worden met de grootste zorg verwerkt om exclusieve decoratieve en zoutproducten te produceren.

Shop dit merk

Het Zweedse Humble Brush wil graag de beste kwaliteit mondverzorgingsproducten verkopen zonder het ecosysteem daarmee extra te belasten. Ze hebben tandenborstels van 100% bio-afbreekbaar bamboe ontworpen die geen nadelen hebben ten opzichte van plastic handtandenborstels.

Shop dit merk

Bij Hydrophil maken ze artikelen die niet alleen duurzaam, fair-trade en vegan zijn, maar ook nog eens water-neutraal. Dit wil zeggen dat er zo min mogelijk water wordt gebruikt in de productie en verwerking van de gebruikte grondstoffen.

Shop dit merk

Imse richt zich op duurzame producten voor vrouwen. Vriendelijk voor lichaam en de wereld! Oplossingen voor een gezonde toekomst.

Shop dit merk

Invitation To Imagine gelooft in de kracht van spel en fantasie bij jonge kinderen. Met hun mooie, duurzame en gifvrije items willen ze spelen en fantasie stimuleren. Ze hebben mooie sensory play items zoals Dutch Dough (klei), speelerwten en speelrijst. Alles is duurzaam verpakt!

Shop dit merk

De kaarten van In A Flash stimuleren ouders om samen met hun kinderen te spelen. Met deze methode wordt samenspelen met je kleintje weer leuk!

Shop dit merk

Ivy&Loulou is een Nederlands merk dat prachtige natuurlijke speelmake-up maakt. Allemaal troep vrij en dus 100% veilig voor kind en natuur!

Shop dit merk

De producten van Jackson Reece bevatten enkel met grote zorg geselecteerde natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera en ylang ylang. Hun billendoekjes zelf zijn voornamelijk gemaakt van houtpulp, van hoge kwaliteit en volledig biologisch afbreekbaar.

Shop dit merk

Kikadu levert producten die een glimlach op gezichten toveren en alles is veilig, fair trade en milieuvriendelijk. Ze houden bij de productie rekening met de mensheid, dieren en de natuur. Dit is de bijdrage die dit merk levert aan een betere wereld.

Shop dit merk

Kitpas is een prachtig creatief merk uit Japan wat de wereld kleur geeft. Op papier, onder water en aan hun werknemers. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld producten die een afvaloverschot in hun omgeving geven, zoals schelpen en rijstzemelen. Deze afvalstapels geven grote problemen maar Kitpas bedacht een manier om het te gebruiken in hun producten die er ook nog eens mooier en beter van werden. Win-win voor iedereen!

Shop dit merk

De drinkflessen van Klean  Kanteen zijnvan roestvrij staal zien er leuk uit en zijn een veilig alternatief voor plastic en behandelde aluminium drinkflessen. Ze zijn duurzaam en hebben een simpel, mooi design. En niet onbelangrijk: gegarandeerd zonder BPA, ftalaten of andere schadelijke stoffen.

Shop dit merk

Bij Laveen houden ze zich intensief bezig met voedingssupplementen die natuurlijke ingrediënten bevatten. De producten van Laveen zijn niet op dieren getest en hebben het FSSC 22000 Certificaat. De voedingssupplementen zijn ontwikkeld met maar één doel voor ogen: de gezondheid van gezinnen ondersteunen op een natuurlijke manier.

Shop dit merk

Het speelgoed van Luke’s Toy Factory wordt gemaakt van zaagsel uit meubelfabrieken. Het zaagsel wordt gemengd met Polypropylene, een van de veiligste plastic soorten. Het is vrij van BPA en andere schadelijke weekmakers en het is recyclebaar! De combinatie van hout en plastic zorgt voor een zijdezacht, stevig materiaal.

Shop dit merk

Ontwerp en design duo Beatrix en Laszlo uit Hongarije hebben een passie voor mooie spellen met duurzame kwaliteit. De filosofie achter de ontwerpen is originaliteit, eerlijkheid en speelsheid. Hun doel is om een nieuwe betekenis te geven aan kinderspel en om een nieuwe wereld te creëren waarin kinderen en hun ouders samen kunnen genieten.

Shop dit merk

Marcel’s Green Soap is een duurzaam merk met heerlijk ruikende producten. Dit komt door de 3 beloften van Marcel waar hij zich altijd aan houdt: ruikt fantastisch heerlijk in gebruik en eco-vriendelijk. En het staat op de voorste rij van de green revolution: Marcel’s Green Soap is het eerste merk in West-Europa met flessen van 100% gerecycled plastic.

Shop dit merk

NABBI BioBeads zijn het duurzame antwoord op strijkkralen en de daarbij horende pegboards. Wel het plezier en de creatieve uitdaging, maar niet bijdragen aan de plastic vervuiling! Al het materiaal van dit merk is gemaakt van Biodolomer: Duurzamer dan bioplastic en volledig composteerbaar.

Shop dit merk

NAIKED is een duurzaam schoonmaakmerk uit Duitsland. Ze werken niet naakt aan de mooiste en schoonste producten. Nee, maar hun producten zijn dit wel! Geen ruimte voor troep, gif, plastic en andere zooi. Toegankelijk, betaalbaar, duurzaam en met een ecologisch kleine voetafdruk. Win-win voor ons en de wereld.

Shop dit merk

Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst allebei vader werden, kwamen zij erachter dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten. Dus werd Naïf geboren: een natuurlijk, betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder onzin voor baby’s en kinderen. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Niks meer, niks minder.

Shop dit merk

De Aleppo zeep van Najel lijkt totaal niet op reguliere zeep; deze olijfzeep is namelijk natuurlijk, verzorgend en droogt de huid niet uit. Aleppo zeep wordt al zo’n 4000 jaar op dezelfde manier gemaakt met olijfolie en laurierolie in verschillende verhoudingen. De zeep is helemaal plantaardig en uiteraard niet getest op dieren.

Shop dit merk

Het Franse Namaki is een duurzame make-up merk voor kinderen. Hun producten zijn dierproef- en gifvrij. Ze willen niks dan het beste voor de gevoelige huid maar ook voor de wereld en maatschappij. Hun bedrijf is in alle aspecten duurzaam!

Shop dit merk

We gebruiken dagelijks verzorgingsproducten voor huid en haar. Vaak met producten waarvan de ingrediënten chemisch en moeilijk uit te spreken zijn. Dat kan veel beter voor mens en natuur dachten ook de Natural Heroes. Geïnspireerd door de natuur en culturen die dichter in de natuur leven vinden ze de mooiste en meest pure producten. Een gezond en duurzaam leven hoort simpel, leuk en makkelijk te zijn.

Shop dit merk

Nifty is opgericht door Nederlandse vader Guus. Hij heeft als doel producten voor ouders en kinderen te ontwikkelen die het opgroeien op een leuke en originele manier ondersteunen. Een goed voorbeeld hiervan is de populaire Baby Shower Glove.

Shop dit merk

Op zoek naar speel make up zonder nare stoffen? Dan zit je hier goed! No Nasties Kids is een Australisch merk met prachtige natuurlijke kinder make up, veilige kindernagellak en tof natuurlijk haarkrijt. Daarnaast heeft No Nasties Kids ook een lijn van natuurlijke haarproducten onder de naam Slick Kids.

Shop dit merk

Oh, baby! is geboren uit liefde voor puurheid en een simpele wens om gezinnen te helpen een natuurlijker en gezonder leven te leiden via ons assortiment biologische verzorgingsproducten voor baby’s.

Shop dit merk

Alle producten van ökoNORM worden gemaakt met het oog op veiligheid voor mens en natuur. Dat wil zeggen dat de producten van hernieuwbare natuurlijke materialen zijn gemaakt en absoluut geen schadelijke stoffen bevatten. Geniet zorgeloos van de creativiteit van je kind met de spullen van ökoNORM!

Shop dit merk

De pleister die zowel goed is voor je huid als voor de natuur. Hij wordt namelijk gemaakt van bamboe. Bamboe groeit enorm snel, heeft weinig water nodig, is volledig afbreekbaar en groeit goed zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën. Hierdoor is het een enorm natuurvriendelijk product met een lage ecologische voetafdruk.

Shop dit merk

Petit&Jolie wil niet alleen het beste voor je kind, maar ook voor de natuur. Alle producten zijn 100% van natuurlijke oorsprong en bevatten geen parabenen, zeep, synthetische conserveermiddelen of kleurstoffen. Bovendien is Petit&Jolie gecertificeerd door BDIH. Dit is een onafhankelijke instantie die controleert of de verzorgingsproducten werkelijk natuurlijk en biologisch zijn samengesteld.

Shop dit merk

Dit mooie Belgische merk is bekend geworden om hun unieke product. Een speelkleed en opbergzak in één! Een prachtige stukje duurzame design wat ook nog eens functioneel is. Ontworpen door een moeder en vader die op menig speelgoed item zijn gestapt.

Shop dit merk

Dit mooie merk uit Oostenrijk heeft een simpele strategie; ze bieden gezonde en duurzame producten tegen een eerlijke prijs. Hiermee willen ze zorgen voor een gezonde start in het leven. Daarbij zijn ze kritisch op dat hun producten een meerwaarde bieden voor ouders en kinderen, waarbij ze goed luisteren naar feedback van ouders en verloskundigen om zo hun producten te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Shop dit merk

Punkin Butt is opgezet door vier stoere moeders uit Oregon die ontdekten dat ze met natuurlijke middelen het leed van doorkomende tandjes konden verzachten. Na flink wat extra onderzoek naar natuurlijke ingrediënten is de veel verkochte tandjesolie van Punkin Butt geboren. Later volgden er nog heel veel meer natuurlijke verzorgingsproducten.

Shop dit merk

Pura heeft een simpele visie: het gerbuik van plastic flessen drastisch omlaag brengen. Pura wil dit voor elkaar krijgn met hun plastic vrije flessen. Deze flessen onderscheiden zich door een verantwoord gif-vrij productieproces, duurzaamheid en kostenefficiëntie ten opzichte van het gebruik van plastic-flessen.

Shop dit merk

Qukel facts & fun is speelgoed voor de allerkleinsten en hun vaders. Samen plezier maken en meteen nog wat leren ook. Aan de slag!

Shop dit merk

De missie van Roll’eat is om alternatieve te bieden voor plastic boterhammenzakjes, aluminiumfolie en ander wegwerpspul om eten in mee te nemen. Met hun innovatieve producten willen ze de strijd aangaan tegen deze vervuilers.

Shop dit merk

Je tovert de kamer van je kinderen om in een vrolijk en speels paradijsje dankzij de decoratieve design producten van Roommate. Deze innovatieve Deense fabrikant maakt alleen gebruik GOTS en/of Oeko-tex gecertificeerde materialen.

Shop dit merk

De poppen van Rubens Barn worden allemaal met de hand gemaakt. Dit is een proces van meer dan 100 handelingen. Vooral de ogen krijgen veel aandacht; deze worden zorgvuldig geborduurd om de poppen een levendige oogopslag te geven. De lekkere rode wangen en vriendelijke glimlach zijn aantrekkelijk voor jong en oud.

Shop dit merk

Dit Noord-Ierse bedrijf maakt schitterende klimrekken geïnspireerd door de visie van Emmi Pikler. Alles wordt lokaal met de hand gemaakt van FSC hout.

Shop dit merk

Sheepish Grins is een familiebedrijf uit Texas, opgezet door Audrey, hardwerkende moeder van drie. Ze zet zich in om de allermooiste handgemaakte (verzorgings)producten te maken, die zacht genoeg zijn voor het hele gezin en ook nog eens weinig impact hebben op het milieu. 

Shop dit merk

Bij Smikkels hebben ze een productlijn ontwikkeld die helemaal gericht is op alles wat te maken heeft met kinderen en eten. Met hun producten gaan ze voor een vrolijk, no nonsense, mooi en tegelijk duurzaam alternatief

Shop dit merk

Sotftub Tub of the World is een duurzaam en opvouwbaar babybadje wat de buik van een moeder nabootst. Je bespaart 75% water en een kindje is tot 80% bedekt met lekker warm water.

Shop dit merk

Creativiteit is meer dan alleen een tof eindproduct. Milieubewust en duurzaam ingesteld zijn Marina en Tali, de bedenkers van Sozo DIY. Ze hebben een passie voor creativiteit en de wereld en dat komt mooi samen in hun toffe producten.

Shop dit merk

De prachtige en hoogwaardige kleuren van Stockmar zijn een ideale stimulatie en motivatie van het creatieve proces. Al 100 jaar zet dit duurzame merk zich in voor de kracht van kleuren op een gezonde manier voor mens en de wereld.

Shop dit merk

Een wereld waarin samenwerken belangrijker is dan competitie. Dat is waar Sunny Games zich graag voor inzet. Ze zijn uitgever van prachtig ontworpen coöperatieve spellen die duurzaam gemaakt zijn. Alle betrokken partijen dragen bij aan een betere wereld waarin gelijkheid normaal is en waar je samen werkt om een mooi doel te bereiken.

Shop dit merk

Bij SuperBee maken ze producten die verspillende wegwerpproducten vervangen. In dit Thaise bedrijf werken voornamelijk vrouwen en er wordt veel aandacht besteed aan ethische, veilige werkplekken. Ook de lonen zijn goed; maar liefst 20% meer dan wordt aangeraden door de Fair Trade Association!

Shop dit merk

Wij werden meteen blij en vooral ook erg hebberig toen we dit leuke merk van Nederlandse creatieveling Esther voor het eerst tegen kwamen! Esther stopt een hoop liefde en aandacht in haar producten en de manier waarop deze geproduceerd worden. Ze gebruikt milieuvriendelijke materialen en alles wordt gemaakt binnen Europa.

Shop dit merk

Tender Leaf Toys zet zich met hun geweldige houten speelgoed in voor een natuurlijke leefomgeving waarbij kinderen spelenderwijs vaardigheden aanleren. Ze besteden veel aandacht aan vorm en functie, maar ook aan kleur en uitstraling. Uiteraard wordt hierbij ook goed nagedacht over het milieu en het behoud van de natuur.

Shop dit merk

Terrible Twins is het bedrijf van Zweedse zussen Sara en Karin. Ze maken prachtige items van puur linen, allemaal met de hand gemaakt. 

Shop dit merk

Tikiri is een merk uit het prachtige Sri Lanka dat focust op het welzijn van baby’s en kinderen. Tikiri werkt enkel met ecologische en duurzame materialen zoals katoen en natuurlijk rubber, en alleen als het biologisch is geteeld. 

Shop dit merk

Dit Duurzame Deense merk is in de jaren 70 opgestart als kleine kruidenierswinkel met natuurlijke, pure en simpele producten. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste producent van organisch producten in Scandinavië! De producten zijn gecertificeerd door Ecocert, er worden geen dierproeven uitgevoerd en alles is veganistisch.

Shop dit merk

Dit duurzame merk uit Zweden maakt al sinds 1974 speelgoed wat spreekt tot kinderen. Het is veilig, tijdloos, oersterk en prikkelt de fantasie. De missie van Viking Toys is om het veiligste, duurzaamste en leukste kunststof speelgoed ter wereld te maken. Viking Toys speelgoed staat voor een leven lang speelplezier! De Ecoline serie is gemaakt van suikerriet, een recycleerbare fossielvrije grondstof. De Re:line serie is gemaakt van 100% gerecycled plastic gecertificeerd met RCS.

Shop dit merk

Vimse richt zich op duurzame producten voor kinderen. Vriendelijk voor lichaam en de wereld! Oplossingen voor een gezonde toekomst. Gemaakt van de mooiste, beste en meest duurzame materialen.

Shop dit merk

Dit merk is ontstaan omdat de oprichters liefde hebben voor de natuur. Ze wilde producten maken met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Bij We Love The Planet staan ze erop om bij elk product dat ze maken, de meest natuurlijke en verantwoorde manier te kiezen.

Shop dit merk

We Might Be Tiny is een smaakvol en duurzaam merk uit Australië. Al hun materialen zijn gifvrij, duurzaam en passend in een modern huis. Ze motiveren kinderen tot zelfredzaamheid en willen het leven van ouders makkelijker maken. Al hun items dragen bij aan positiiveit aan de eettafel.

Shop dit merk

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij gevestigd in Utrecht. Al hun zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde gemaakt. Ze werken alleen met biologische ingrediënten met een goede herkomst en voegen geen onnodige stoffen toe.

Shop dit merk

Last van pijnlijke tepels, spruw of kloofjes? Deze tepelkapjes van puur zilver verzachten de pijn en helpen het natuurlijke genezingsproces snel en efficiënt op gang waardoor je geen zalf of medicijnen nodig hebt. 

Shop dit merk

Mis je een merk?

Weet jij een leuk en duurzaam merk dat echt niet kan missen in onze webshop? Neem vooral even contact met ons op!