Bomen planten met Eden Reforestation Projects

Bomen planten Eden projects

Sinds begin oktober 2019 laten we één boom planten voor elke bestelling. Wij vinden het belangrijk dat onze webshop het milieu zo min mogelijk belast en op deze manier compenseren we voor de weg die je pakketje aflegt totdat de postbode bij je voor de deur staat. Bomen zijn namelijk milieuhelden die enorm belangrijk zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Desondanks verliezen we wereldwijd meer bos dan er bij komt…

In eerste instantie wilden we het een paar maanden proberen en losse donaties doen bij mooie projecten. Hier lees je over hoe en waarom we zijn gestart. Maar gaandeweg hebben we besloten officieel partner te worden van Eden Reforestation Projects. Ik ga je uitleggen waarom we juist voor deze non-profit organisatie hebben gekozen en wat er met het geld gebeurt dat wij inzamelen.

Ontbossing

De vernietiging van gezonde bossen veroorzaakt enorme problemen. Bomen bieden een leefomgeving voor dieren, zuiveren waterbronnen, beheersen overstromingen en erosie en helpen de bodem weer aan te vullen met voedingsstoffen die nodig zijn voor de landbouw. Dit laatste is zeker niet onbelangrijk, want als oogsten mislukken wordt er opnieuw bos gekapt op zoek naar vruchtbare grond. Zo verdwijnt er steeds meer en wordt steeds meer land onvruchtbaar, worden de arme mensen armer en ontstaan er klimaatvluchtelingen.

Over Eden Reforestation Projects

Veel boomplantprojecten werken met vrijwilligers, Eden Projects pakt het anders aan. Ze zoeken in gebieden waar ontbossing een groot probleem is naar kleine dorpen waarin de mensen in de problemen raken doordat ze niet meer hun eigen inkomsten en voedsel kunnen verzorgen. Vervolgens gaan ze op zoek naar de armste van de arme mensen en huren die in en leiden ze op om bomen te gaan planten. Die bomen zijn uiteraard inheemse soorten. Doordat de mensen worden opgeleid, gaan ze begrijpen waarom het behouden van bos zo belangrijk is en zullen ze de nieuwe bossen beschermen. Dit zorgt ervoor dat Eden Projects super succesvol is op de lange termijn: Niet alleen bouwen ze aan het herstel van ecosystemen, ze zorgen ook voor herstel van sociaal-economische omstandigheden.

Bomen planten Eden projects madagascar

Ambities

Bij Eden Projects zijn ze ambitieus. Ze zoeken naar de meest effectieve methode om snel bomen te planten. Denk aan stekken, het gebruiken van zaadbommen of het werken met een kwekerij. Zo weten ze momenteel zo’n 165 000 bomen per dag te planten. Binnen 5 jaar willen ze groeien naar 500 miljoen bomen per jaar, waardoor tienduizenden mensen uit de armoede kunnen komen. Ze staan als bomen-plant organisatie wereldwijd ook echt goed aangeschreven, met lage overhead-kosten en een super kosten-effectief programma.

De projecten

Momenteel wordt er op 82 projecten gewerkt in Ethiopië, Mozambique, Madagaskar, Nepal, Haïti en Indonesië. Stuk voor stuk arme landen waar de bevolking op het platteland moeite heeft rond te komen. 

Help je mee?

Ik word erg enthousiast van wat Eden Projects doet en sta dus met liefde een stukje van onze inkomsten af aan deze non-profit organisatie. De deal die ik met ze heb gemaakt is dat ik voor elke geplaatste bestelling de waarde van één boom doneer. Je helpt dus al mee door een bestelling bij ons te plaatsen! Wil je meer doen dan dat? Je kan bij het afrekenen van je bestelling er voor kiezen om €1 extra te doneren. Hiermee kunnen ongeveer 5 bomen worden geplant! Zo kunnen we met z’n allen een steentje bijdragen aan het behoud van een leefbare wereld voor onze kinderen.

2 reacties op “Bomen planten met Eden Reforestation Projects

 1. Anoniem zegt:

  Een heel mooi initiatief en mooi dat we op deze manier via de Kleine Lama een positieve bijdrage kunnen leveren aan het klimaat en de sociaal-economische omstandigheden elders op de wereld! Wel vraag ik me af of het klopt, 165.000 bomen per dag?? Bijna onwaarschijnlijk… En ik mis een link naar de website van Eden Projects…

  • Rachelle zegt:

   Hoi Lidian,
   bedankt voor je compliment! Ik begrijp dat het als veel klinkt, maar de cijfers kloppen. Inmiddels is het waarschijnlijk zelfs meer geworden, de blog waar je op reageert is alweer een paar maanden oud en de organisatie groeit hard! Dit is nou eenmaal één van de grootste non-profit bomen-plant organisaties wereldwijd 🙂 Bij deze een linkje: https://edenprojects.org/
   Groetjes, Rachelle

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4304 reviews.