RVS drinkflessen voor op school

Kid Kanteen Insulated kind banner

Het is weer bijna zo ver… Back to school! Als je je kind graag een duurzame drinkbeker mee wil geven naar school, kun je het beste al die plastic bekers en flessen links laten liggen. RVS is the way to go!  

Waarom RVS?

RVS is voedselveilig en bevat geen schadelijke stoffen. Ook is het een duurzaam en sterk materiaal dat levenslang mee gaat. 

De twee merken die ik heb uitgezocht voor in mijn webshop, Klean Kanteen en Pura, maken perfect gebruik van het sterke RVS. Beiden geven levenslang garantie op alle RVS onderdelen van de flessen en hebben makkelijk verwisselbare doppen zodat de fles meegroeit met je kind. In theorie zou je dus een heel leven met één fles kunnen doen, al vanaf de babytijd. Moet je nagaan hoeveel wegwerp flessen en verschillende drinkbekers je had moeten kopen en gebruiken in plaats van één RVS fles… Je bespaart niet alleen een hoop afval, maar ook aardig wat geld. 

Pura RVS flessen

Pura is het enige merk met volledig plastic vrije drinkflessen. De flessen zijn volledig van RVS gemaakt, de gekleurde sleeve en doppen van siliconen. Er is nogal wat keuze, dus ik maak je graag even wegwijs. 

Voor je schoolgaande kind kies je er het liefste eentje met een sportdop. Deze dop is volledig lekvrij en zelfs een 4-jarige kan deze na een paar keer oefenen prima zelfstandig open en dicht maken. Voor een 4 of 5-jarige zijn dit qua formaat fijne flessen:

Deze is aan te raden vanaf een jaar of 6:

En deze voor kinderen vanaf 8 jaar. Of nouja, voor iedereen vanaf 8 jaar. Ik heb er zelf ook zo eentje van dit formaat voor op mijn werk:

Klean Kanteen RVS flessen

Ook al zo’n mooi merk! Deze RVS flessen hebben doppen van Polypropeen, een gifvrije en recyclebare plastic soort. Klean Kanteen heeft leuke kleuren en designs, het is zeker de moeite waard om er eventjes doorheen te klikken.

Voor schoolgaande kinderen kun je het beste voor een sportdop kiezen, deze lekt niet bij normaal gebruik. Bij flink schudden zouden er wel wat druppels kunnen ontsnappen. Een schroefdop zou eventueel ook kunnen, die is wel volledig lekvrij. Voor kleuters is een kleinere fles wat meer handzaam, voor kinderen ouder dan 6 kun je ook prima voor een classic sportfles gaan. De classic is ook fijn voor volwassenen:

Ik hoop dat ik je heb weten te inspireren om voor een duurzame RVS drinkfles te gaan voor je kind. Of voor jezelf natuurlijk 🙂 Geniet nog even van de vakantie!

Klean kanteen kids
De waardering van www.dekleinelama.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 3090 reviews.