8x een Vaderdag cadeau knutselen met je peuter

Vaderdag header

Wij zijn heel blij met de papa’s in ons leven, daarom besteden we iedere derde zondag in juni een extra dag om hun dit te vertellen. In dit blog geven we je enkele ideeën waarop je dit met je peuter kunt doen.

De rol van de vader

We weten allemaal hoe belangrijk een vaderfiguur is ons leven. Niet alleen dragen ze bij aan het ontstaan van het nieuwe leven, ze brengen ook nog waardevolle kwaliteiten over op onze kinderen. Denk aan kracht, dapperheid, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en nog veel meer. Wanneer een kind kan opgroeien met een betrokken vader kan het hier veel van leren. Een goede relatie met papa zorgt voor meer positieve emoties, minder stress en een goed zelfbeeld. Dus laat die papa’s weten dat je ze waardeert door samen met je peuter te gaan knutselen!

Waarom knutselen

Je kunt natuurlijk iets kopen en het klassieke ontbijtje op bed is ook altijd een winnaar. Maar wat is er nu leuker dan een met aandacht bedacht en geknutseld cadeau? Echt handwerk is nu eenmaal niet te evenaren. Bovendien ondersteun en stimuleer je met een leuk knutselwerkje de creatieve, sociale en motorische ontwikkeling van je peuter. Dat noem ik nou een win-win-win-win. Lees snel verder om wat inspiratie op te doen voor jullie zelfgemaakte vaderdag cadeau.

Vaderdag afbeelding 3

Inspiratie Vaderdag cadeau knutselen met je peuter

1. Versier een of meerdere stenen (Happystones)

Wat je nodig hebt zijn enkele lichte stenen in verschillende maten en wat stiften of verf.

Mocht je het kleuren makkelijker willen maken kun je de stenen voorbereiden door ze te bedekken met een primer.

Na het kleuren zou je het geheel nog kunnen verzegelen door er een dunne laag vernis overheen te doen. Leg de stenen op een leuke schaal of in een mand met de tekst “Papa je bent een kei!” erop.

2. De coolste papa

Geen papa is zo cool als die van jullie. Daarom verdient hij het coolste ijsje en die maak je natuurlijk zelf.

Men neme een vel gekleurd papier naar keuze, een ijsstokje en vingerverf.

Laat de innerlijke Picasso van je kleintje helemaal los gaan op het gekleurde papier (dat je van te voren in een ijsjesvorm hebt geknipt) of stempel met de vingers van je kleintje hartjes op het ijsje. Zodra de verf droog is schrijf je “Voor de coolste papa” op het ijsje en plak je het ijsstokje eronder. Hoe cool is dat ;).

3. Helpende handen

Een helpende hand kun je op meerdere manieren geven. Je kunt een vel papier pakken en hierop met vingerverf een handafdruk van je kleintje plaatsen. In een mooie vorm uitknippen en de tekst “Een helpend handje voor papa” erbij zetten. Eventueel kun je het nog verder naar wens versieren.

Een andere mogelijkheid is gebruik maken van klei! Met onze biologische klei maak je in een mum van tijd de leukste handafdruk van jouw peuter! Rol de klei uit tot deze minimaal 1 cm dik is en plaats de hand van je peuter erop. Druk iets harder om een lichte afdruk erin te krijgen. Maak een omtrek van de hand. Daarna kun je de omtrek voorzichtig uitsnijden en in een kommetje leggen. De klei zal hard opdrogen. Indien gewenst kun je het kunstwerk nog extra beschermen met een laagje vernis. Zo heeft papa altijd een plekje voor zijn sleutels of andere waardevolle spullen.

4. Fotolijstje

Het is lekker weer dus ongetwijfeld heb je al wat ijsjes gegeten. Heb je er toevallig aan gedacht om de ijsstokjes te bewaren? Hiermee kun je namelijk geweldige creaties maken. Zoals een fotolijstje!

Het enige wat je nodig hebt zijn, inderdaad ijsstokjes, verf of krijtjes, een (kleine) wasknijper en natuurlijk een foto.

Kies het formaat van je foto en pas hier je lijstje op aan. Je wil namelijk dat de ijsstokjes uitsteken. Je hebt waarschijnlijk minimaal 8 ijsstokjes nodig. Kies de kleuren die jij en je peuter gaan gebruiken voor de ijsstokjes en laat je peuter die ijsstokjes naar eigen inzicht kleuren. Hij zal zich kostelijk vermaken.

Zodra ze droog zijn kun jij ze aan de achterkant aan elkaar plakken. Aan de voorkant plak je de wasknijper. In die wasknijper kun jij vervolgens jouw gekozen foto presenteren.

5. Strijkkralen

Voor de iets oudere peuters (vanaf drie jaar ongeveer) kun je de leukste creaties maken met strijkkralen. Laat je peuter zijn eigen creatie bedenken en strijk deze vervolgens. Je kunt iets maken om neer te zetten of het kunstwerk op een stevig stuk karton plakken waardoor het een kaart wordt. Laat jullie fantasie de vrije loop.

Vaderdag afbeelding 2

6. Een boodschap voor papa

Je peuter houdt er waarschijnlijk van om zijn handen vies te maken. Zo niet dan help je hem/haar een handje om te ontdekken hoe leuk het kan zijn. (Tip: bescherm je tafel even door middel van een grotere onderlegger of vel papier).

Wat je nodig hebt is een vel papier, vingerverf en schilderstape. Wat heb je papa altijd al willen zeggen? “Papa je bent de liefste”, “Ik hou van jou” of simpelweg het woordje “Papa”? Het kan allemaal. knip de schilderstape in ongeveer even dunne repen en plak je tekst in blokletters op het vel papier. Daarna mag je peuter zich helemaal uitleven op het vel papier.

Je kunt het je peuter makkelijker maken door het vel vast te plakken. Zo verschuift het minder tijden het kliederen, ehh schilderen.

Zodra je kleintje klaar is kun je de schilderstape verwijderen. Wat overblijft is een uniek kunstwerk met een boodschap.

7. Notitieboekje voor papa

Sommige papa’s houden ervan om dingen te noteren. Daar kunnen jullie mooi op inspelen en papa een persoonlijk notitieboekje cadeau doen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn wasblokjes, stiften, krijtjes of verf en een notitieboekje.

Laat de fantasie van je kindje de vrije loop. Wanneer het klaar is knip je het werkje uit zodat het op de voorkant van het notitieboekje geplakt kan worden. Indien gewenst kun je er met een ander papiertje of sticker nog een persoonlijke boodschap op zetten en klaar.

8. Sleutelhanger van (strijk)kralen

Sleutelhangers kunnen altijd en net als alle activiteiten hierboven is het rijgen van kralen ook nog eens goed voor de motorische ontwikkeling.

Hiervoor hoef je enkel een stuk touw of draad, wat strijkkralen en een sleutelring. Rijg samen met je peuter de kralen op het stuk touw en knoop deze vervolgens aan de sleutelring. Dat was het al. Natuurlijk kun je er nog een leuk klein kaartje bij hangen met een persoonlijke boodschap of een foto.

Ik hoop dat je hier wat leuke ideeën hebt kunnen verzamelen en je eigen unieke vaderdag cadeau kunt maken. Neem een kijkje in onze webshop voor al je creatieve knutselbenodigdheden.

Hebben jullie nog andere leuke creaties? Ik vind het erg leuk om te horen wat jullie dit jaar gaan maken of hebben gemaakt! Laat een berichtje achter en inspireer anderen.

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4270 reviews.