Wasbare luiers: Bamboolik AI2 tweedelig luiersysteem

bamboolik-AI2-wasbare-luiers

Bamboolik AI2, oftewel Bamboolik all-in 2, is een mooi tweedelig luiersysteem dat je makkelijk aanpast aan wat je nodig hebt. Je kunt het gebruiken voor kinderen van 3 t/m 15 kg, dat is dus als het goed is de hele luier-periode. Ik neem je even mee door de keuzes die je hebt binnen dit luiersysteem.

Keuze 1: Het Bamboolik overbroekje

Het overbroekje houdt al het vocht binnen terwijl het de huid wel laat ademen. Met de drukknoopjes pas je de maat aan, waardoor het broekje zowel bij een newborn als bij een peutertje goed past. Het overbroekje heeft dubbele lekgootjes rondom de benen, hierdoor is de kans op lekkages minimaal.

Je hebt keuze uit verschillende leuke printjes:

Keuze 2: De absorberende basislaag: De voorgevormde luier met pocket

De voorgevormde luiers met pocket van Bamboolik zijn de absorberende basislaag van het AI2 systeem. Je kunt deze in de hoekjes van een Bamboolik overbroekje schuiven zodat alles netjes op zijn plek blijft. Je doet de luier dan als geheel, met overbroekje en al, in één keer aan. Bij een pasgeborene kan het handiger zijn om de luier niet in het overbroekje te schuiven, maar vast te zetten met een snappi. Het overbroekje doe je er dan wel nog gewoon overheen als de luier al op zijn plek zit.

Je kunt kiezen voor een voorgevormde luier van biologisch katoen, dat absorbeert erg goed maar zorgt wel voor een nat gevoel aan de huid. Een voordeel hiervan is dat je kindje sneller bewust wordt van het feit dat er een plasje in de luier zit. Een andere optie is een dubbelzijdige DUO luier met een snel absorberende bamboe laag en een stay-dry polyester laag. Je kunt dan zelf kiezen welke laag de huid raakt.

Keuze 3: De inlegger oftewel booster

Inleggers boosten het absorberende vermogen van je voorgevormde luier.

Voor een newborn heb je meestal genoeg aan alleen de voorgevormde luier met een snappi. Voor een iets oudere baby kun je daar een korte inlegger aan toevoegen, die schuif je in de pocket van de voorgevormde luier. Voor een peuter ga je voor een lange inlegger, als je die dubbel vouwt past hij perfect in de pocket.

Ook hier heb je weer de keuze uit biologisch katoen of een DUO inlegger van bamboe en polyester.

Waarom Bamboolik

Bamboolik is één van onze favoriete producenten van wasbare luiers. Ze produceren in Europa, in Tsjechië om precies te zijn, en gebruiken voornamelijk lokaal verkrijgbare materialen. Alles van Bamboolik heeft het OEKO-TEX 100 certificaat en is dus getest op afwezigheid van schadelijke stoffen. Bovendien bieden ze parttime banen aan vrouwen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Denk aan moeders met jonge kinderen, alleenstaande moeders of vrouwen die ouder zijn dan 55. In Tsjechië is fulltime werken de norm, waardoor deze vrouwen vaak buiten de boot vallen. Alleen maar liefde voor deze combinatie van maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen!

Hopelijk heb je nu duidelijk wat je nodig hebt voor de AI2 luiers van Bamboolik. En anders valt het vast op z’n plek als je dit filmpje ziet:

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.