Black Friday

Green friday 840x400-2

Daar gaan we weer. Black Friday zorgt weer voor een kortingsspektakel. Nederland heeft deze Amerikaanse traditie omarmd. Ik voel me nu wel een beetje zuur… Maar heb je je al eens af gevraagd wie er de dupe is van die producten die eigenlijk veel te goedkoop zijn?

Misstanden achter de koopjes

Achter die leuke koopjes zit een wereld vol misstanden. De fabrieksarbeider die tegen een hongerloon in slechte arbeidsomstandigheden werkt. De kwaliteit die gewoon slecht is. De kleine ondernemer die korting gaat geven om op te boksen tegen de grote ketens, en dan verlies draait of heel hard werkt voor een minimale winst. En de enorme milieu-impact van al die (wegwerp) spullen; bij de productie ervan, bij het vervoeren naar de consument en uiteindelijk als er ergens op de afvalhoop belandt.

Het is niet dat ik tegen koopjesjagen ben hoor! Soms heb je iets nou eenmaal nodig en dan is het wel fijn als het goedkoper kan. Maar zo’n kortingsspektakel stimuleert overconsumptie. Daar wordt uiteindelijk niemand beter van. 

Bij ons geen korting…

Ik kan en wil daar niet aan meedoen. Ik verkoop goede producten, van producenten die rekening houden met het milieu. Waar ik een eerlijke inkoopprijs voor betaal, zodat de producent zijn arbeiders ook eerlijk kan betalen. En waar ik vervolgens een eerlijke prijs voor vraag, voor alle liefde en tijd die ik steek in mijn webwinkel. 

Maar wel extra bomen! 

Toch wil ik wel iets doen om te compenseren voor het geconsumeer in deze periode. Ik laat al standaard voor iedere bestelling een boom planten, nu worden dat er 2. En als je een paar euro kunt missen om te helpen, graag! Voeg heel simpel een paar extra bomen toe aan je bestelling via onderstaande knop. Of laat alleen een paar bomen planten zonder dat je producten koopt, dat kan natuurlijk ook. 

Doneer hier bomen

Waarom bomen?

Omdat die ons enorm kunnen gaan helpen bij de strijd tegen klimaatverandering! Hoe we dat hebben geregeld en waar die bomen worden geplant lees je hier. 

Op naar een Green Friday, samen kunnen we dat! 💚

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.