Biobuddi

Toont alle 3 resultaten

BiOBUDDi build a better tomorrow!

Van hun biobased materialen tot de productie in Nederland, Biobuddi vergroot het bewustzijn over duurzaamheid. Ze leveren veilige producten voor mens en natuur die milieuverandering aanmoedigen.

Steven, vader van 2 dochters, kwam thuis na een lange dag werk. Werk in een familiebedrijf wat hij op den duur had overgenomen van zijn vader. Vanuit gewoonte werkte hij jaren op dezelfde manier. Totdat op een dag zijn dochter aan hem vroeg waarom hij de producten zo ver weg liet maken en van slecht plastic. Ze had op school namelijk geleerd dat plastic grotendeels van petroleum wordt gemaakt. En dit product heeft een enorme negatieve impact op de natuur.

Verandering

Dit was het moment dat Steven realiseerde dat dingen konden en moesten veranderen. Alle lopende investeringen en projecten werden meteen gestopt. Het was de dag dat BioBuddi bio speelgoed was geboren. Al duurde het even voor het echt tot leven kwam.

Hij begon samen met zijn team aan de ontwikkeling van grotere bouwblokken. Hij was bekend met de speelgoedmarkt door zijn toentertijd huidige bedrijven en begon een onderzoek naar alternatieve vormen van plastic. Het was een lang en complex proces waarbij ook andere bedrijven en zelfs de Universiteit van Wageningen werden betrokken. Vele tests gingen niet naar verwachting de eerste 2 jaar. Maar er werd doorgeploeterd todat er een circulair materiaal werd ontwikkeld.

In 2017 was er eindelijk een succes om te vieren. Het speelgoed kon gemaakt worden van een materiaal die alle benodigdheden had. BioBuddi kwam op de markt!
Sale!
(1) Oorspronkelijke prijs was: € 19.99.Huidige prijs is: € 16.50.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4361 reviews.