Ecocert

Toont alle 10 resultaten

Ecocert

Dit is een belangrijk keurmerk met betrekking tot schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten (COSMOS Organic) onder de verschillende soorten keurmerken. Het moedigt gebruik van hernieuwbare (het liefst biologische) bronnen aan. Het Ecocert-keurmerk stelt eisen aan de gebruikte ingrediënten. Maar ook aan verantwoord gebruik van grondstoffen, het productieproces, de effectiviteit van het eindproduct en de verpakking.

Verpakkingen moeten vermelden uit hoeveel procent natuurlijke en biologische ingrediënten het product bestaat. Er is een lijst van verboden, schadelijke stoffen. Ook mogen de producten geen ingrediënten bevatten waarvan de genetische informatie is bewerkt. Dus er zijn geen genetisch gemodificeerde organismen toegestaan.

Het keurmerk stelt ook eisen op het gebied van dierenwelzijn. Het eindproduct mag niet op dieren zijn getest. Gebruikte ingrediënten die van dieren afkomstig zijn mogen niet hebben geleid tot stress, lijden of sterfte van het dier.

Het keurmerk heeft twee niveaus:

  • ECOCERT NATURAL DETERGENTS
  • ECOCERT NATURAL DETERGENTS MADE WITH ORGANIC

Deze tekst kan onder het ovale logo staan (dit is niet verplicht). Voor het laatste niveau geldt een minimumeis dat 10% biologische ingrediënten wordt gebruikt. Voor het eerste niveau is geen minimumeis. Maar een product met deze toevoeging kan nog steeds biologische ingrediënten bevatten.

Hoe is de controle geregeld?

Controle wordt uitgevoerd door geaccrediteerde partijen. ECOCERT Greenlife is de eigenaar van de twee beeldmerken. Het is ook de certificerende instantie. Accreditatie en ISO 17065-certificering waarborgen onafhankelijke controle van het keurmerk.

Producten die het Ecocert keurmerk dragen:

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4308 reviews.