ECOLOGO

Toont alle 25 resultaten

ECOLOGO

Het Ecologo is één van de oudste keurmerken van Canada. Het is namelijk al opgericht in 1988. Dit keurmerk vertelt het verhaal van de prestaties van een product ten opzichte van het milieu. En dit gedurende de gehele levenscyclus. Het label kan vervolgens worden teruggevonden op een diversiteit van producten en diensten. Denk aan dingen als bouwmaterialen, schoonmaakproducten, elektronica, evenementen en groene energie.

Ecologo is een milieukeurmerk dat eisen stelt aan een breed scala aan criteria. Criteria waaronder energie, productie en bedrijfsvoering, gezondheid en milieu en productprestaties.

Het Ecologo label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt. Verder gelden er voor diverse categorieën kwaliteitsvereisten voor de producten. Het wordt beheerd door UL (Underwriters Laboratories). Dit is een internationaal bedrijf met een specialisme in standaardisatie en normering.

Milieu

Het label wordt uitsluitend toegekend aan producten met een verminderde impact op het milieu. Daardoor is Ecologo voornamelijk een milieulabel. De ecologische criteria worden zo gedefinieerd aan de hand van een levenscyclusanalyse.

Afhankelijk van de productcategorie wordt gekeken naar de volgende milieu-impacten:

  • Energieverbruik
  • Emissies naar lucht en water
  • Verbod op gebruik van schadelijke stoffen
  • Verpakkingsafval
  • Biologische landbouw
  • Gerecyclede grondstoffen

Voor sommige van de categorieën testen producten op hun kwaliteit en doelmatigheid. De verpakking en communicatie moeten duidelijke informatie weergeven. Informatie over het gebruik, de dosering en de gevaren van de producten.

Sociaal

Voor een beperkt aantal productgroepen zijn eveneens optionele sociale criteria opgenomen. Dingen zoals een verbod op het gebruik van conflict mineralen en goede arbeidsomstandigheden.

Dierenwelzijn

Het Ecologo besteedt geen aandacht aan dierenwelzijn.

Hoe is de controle geregeld?

De controle gebeurt door UL.

Deze producten hebben het ECOLOGO keurmerk

(47)  8.99
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4362 reviews.