EWG VERIFIED™

Toont alle 25 resultaten

EWG VERIFIED™

Veel producten die tegenwoordig op de markt zijn, zijn vele jaren terug aan ons geïntroduceerd. Producten waarbij het toen gangbaar was om chemicaliën te gebruiken. We wisten toen niet beter. Maar inmiddels weten we wel beter. Veel van die chemicaliën worden gelinkt aan diverse hedendaagse ziektes en aandoeningen. Producenten van producten gebruiken vaak een ingrediëntenlijst maar vaak is er een vertaling voor al die moeilijke benamingen nodig. Het is niet echt makkelijk lezen wat er nou allemaal in een product zit, en vaak worden er weer nieuwe bewoordingen gekozen voor chemische producten die je liever niet hebt. Gelukkig is daar het EWG VERIFIED™ keurmerk!

Sinds 1993 is de Environmental Working Group (EWG) al bezig chemische veiligheid. Ze speuren slechte chemische middelen op en spreken de bedrijven aan die deze gebruiken. Dat geeft dit EWG VERIFIED™ keurmerk meteen ook een adviserende rol. Want wil jij als ouder en gebruiker nou hulp in het kiezen van betere producten voor jezelf en de wereld? Dan kan je hier advies inwinnen of alleen al opzoek gaan naar het keurmerk.

Waarom EWG VERIFIED™?

De basis van het EWG VERIFIED™ keurmerk ligt bij het motiveren van bedrijven om gezondere en betere producten voor mensen en de wereld te maken. Producten zonder hormoonverstoorders, zonder kankerverwekkende stoffen en zonder allergie triggers.

Het EWG VERIFIED™ keurmerk geeft 100% garantie dat de producten met dit keurmerk door een strenge keuring zijn gegaan en niks bevatten wat slecht is. Ze bieden volledige transparantie en dus is dit keurmerk er één die jou zekerheid geeft. Hun ultieme doel is een markt waarbij elk product aan hun eigen strenge eisen voldoet.

De nieuwe standaard

EWG VERIFIED™ heeft als doel hun nieuwe standaard waarnaar ze zelf willen leven en waaraan de producten die dit keurmerk dragen moeten voldoen. Ze hebben een lijst met niet toegestane ingrediënten die nooit in de producten met hun keurmerk mogen zitten.

  • Volledige transparantie: alle ingrediënten moeten op het label staan onder de juiste benaming
  • Er mogen geen giftige en zorgelijke ingrediënten in zitten
  • Het productieproces moet duurzaam en eerlijk verlopen

Al 14 jaar zet dit keurmerk zich in en wordt wereldwijd erkent. Ze hebben een multidisciplinair team van wetenschappers, chemici, toxicologen en epidemiologen die elk product streng onder de loep nemen.

Het EWG VERIFIED™ keurmerk kent 3 keurgebieden. Namelijk persoonlijke verzorging, huishouden/schoonmaakproducten en baby & luiers. Op elk gebied is dezelfde strenge keuring, dezelfde nieuwe standaard als richtlijn met oog op betere transparante producten.

Producten die het EWG VERIFIED™ keurmerk dragen:

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.