GOTS

Resultaat 1–40 van de 85 resultaten wordt getoond

GOTS – Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal bekend merk. Ze stellen eisen aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan tot kledingstukken. Tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) van het kledingstuk moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.

Het GOTS keurmerk is dus een textielverwerkingsstandaard voor biologische vezels. Dit keurmerk is wereldwijd erkend. Het wordt vervolgens alleen toegekend na onafhankelijke certificatie voor de hele textielketen. Het geeft de klant daardoor zekerheid over de biologische status van het product.

Waarvoor is GOTS nuttig?

GOTS stelt dus wereldwijd eisen vast die de biologische status van textiel waarborgen. De eindgebruiker weet zo zeker dat het biologische product aan die eisen voldoet. Voor textielbehandelaars en fabrikanten is het ook prettig. Zo kunnen zij hun biologische stoffen en kleding met een wereldwijd geaccepteerd keurmerk, op de markt brengen. Het GOTS keurmerk geeft de klant zekerheid maar ook alle betrokkenen bij het productieproces.

Certificering van de gehele textielketen

De GOTS standaard heeft betrekking op het hele textielketen:

  • De teelt (Moet natuurlijk en biologisch zijn. Synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest zijn niet toegestaan)
  • Vezelverwerking tot stof (Elke hulpstof wordt in kaart gebracht)
  • De fabricage van het eindproduct
  • De verpakking, labeling, handel en distributie van alle textiel gemaakt van tenminste 70% gecertificeerde biologisch natuurlijke vezels.
  • Dierenwelzijn ( grondstof- en vezelproductie: Dierlijke vezels moeten overwegend biologisch geteeld worden. Bij de productie van zijde zijn geen aanvullende eisen voor het welzijn van de zijderupsen)

Op het gebied van mens en werk stelt het keurmerk in de fases van vezel naar doek en van doek naar kleding de volgende eisen:

Er mag geen sprake zijn van discriminatie, dwang- en kinderarbeid. Er moet sprake zijn van gezonde en veilige werkomstandigheden. Maar ook van acceptabele werktijden en vakbondsvrijheid. Verder zijn er geen eisen over bijdrages aan de lokale gemeenschap, vaste handelsrelaties of scholing voor werknemers.

Hoe is de controle geregeld?

De uitvoering van de controle doet een onafhankelijke, geaccrediteerde partij.

Deze producten hebben het GOTS keurmerk

(3) Vanaf:  199.00
(2) Vanaf:  199.00
Sale!
Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: € 349.00.Huidige prijs is: € 299.00.
Sale!
Oorspronkelijke prijs was: € 59.99.Huidige prijs is: € 49.99.
Sale!
(2) Oorspronkelijke prijs was: € 59.99.Huidige prijs is: € 49.99.
Sale!
Oorspronkelijke prijs was: € 79.99.Huidige prijs is: € 69.99.
Sale!
Oorspronkelijke prijs was: € 24.99.Huidige prijs is: € 19.99.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4335 reviews.