Hevea

Resultaat 1–40 van de 53 resultaten wordt getoond

‘The planet caries our fingerprint’

Het leuke, hippe Hevea is een Deens merk, opgericht door Terese. Zij is een moeder die er in gelooft dat we allemaal geboren zijn met talenten die we moeten ontdekken en gebruiken. Terese wil graag dat we onze krachten inzetten voor het grotere belang, zodat onze acties positieve, groene vingerafdrukken achterlaten. Dit om de wereld die we overdragen aan onze kinderen te beschermen en behouden. Zij probeert haar steentje bij te dragen middels Hevea.

Natuurrubber
De Latijnse naam voor de rubberboom is ‘Hevea Brasiliensis’. Hevea is dus een voor de hand liggende naam voor dit bedrijf, dat natuurrubber als basis gebruikt voor haar producten.

Natuurrubber wordt gemaakt van een melkachtig latex-sap uit de rubberboom. Na het planten duurt het 7 jaar voordat de rubberboom ‘rijp’ is voor de rubberproductie. Vervolgens kan de boom maar liefst 30 tot 40 jaar sap leveren, en dat terwijl er tegelijkertijd koolstofdioxide wordt geabsorbeerd en zuurstof wordt geproduceerd. Bovendien is natuurrubber biologisch afbreekbaar, dit duurt een jaar of 5 (een plastic zakje doet er 500 tot 1000 jaar over!). Dit maakt natuurrubber een zeer duurzame grondstof.

Alle Hevea speentjes, bijtspeeltjes en badspeeltjes zijn gemaakt van 100% natuurrubber!

(4)  17.99
Sale!
(6) Oorspronkelijke prijs was: € 29.99.Huidige prijs is: € 24.99.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4304 reviews.