I'm Green

Toont alle 15 resultaten

I’m Green

I’m green staat voor verpakkingen die niet gemaakt zijn van aardolie maar van andere natuurlijke materialen zoals onder andere suikerriet en bamboe. Normale plastic wordt namelijk van aardolie gemaakt en dat is niet goed voor de CO2 / carbon footprint. Duurzame plastic word ook wel bioplastics genoemd. Deze vorm van bioplastics zijn de meest goede van allemaal, want deze zijn echt van natuurproducten gemaakt.

Wat is Bioplastic?

Bioplastic is plastic dat wordt gemaakt van biologisch materiaal. Je ziet op het eerste oog weinig verschil met gewoon plastic. Maar het heeft wel vele voordelen ten opzichte van normaal plastic. Wanneer normaal plastic in het milieu terecht komt levert dit schade op aan het milieu, dieren en uiteindelijk ook mensen. I’m Green is dus een keurmerk wat aantoont dat het plastic wat gebruikt wordt, bioplastic is.

Kan bioplastic bij het GFT afval?

Bioplastic is al een grote stap voorruit. Maar toch heeft het op dit moment nog het nadeel dat het enkele maanden duurt voordat het helemaal vergaat. Het kan daarom ook niet bij het GFT afval worden gegooid. Let dus op dat je bioplastic gescheiden weggooit bij het reguliere plastic afval.

Producten met het I’m Green keurmerk:

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4335 reviews.