Kitpas

Toont alle 8 resultaten

Geef de wereld kleur met Kitpas

De roots van dit mooie creatieve merk komen uit Japan. Kitpas maakt al meer dan 80 jaar hoogwaardige kunstmaterialen. In het begin produceerden ze krijtjes die stofvrij waren. Die werden toen nog gemaakt van calciumcarbonaat. Het was meteen een hit, en het werd razend populair bij scholen en bedrijven.

In 1967 zijn ze gestart met het zoeken naar alternatieven voor het gebruik van calciumcarbonaat. Ze gingen de krijtjes maken op basis van schelpenpoeder om op deze manier de groeiende afvalstapels van Sint-jakobsschelpen te verminderen. Omdat de schalen van schelpen ernstige milieuproblemen veroorzaakten ontwikkelde Kitpas in samenwerking met de lokale overheid een gepatenteerd proces om deze te recyclen. Een mooi bijkomend voordeel is dat door gebruik van deze schelpen de krijtjes sterker en gladder zijn, maar ook langer meegaan. Dus niet alleen werden de afvalstapels kleiner, de krijtjes werden ook nog eens beter!

Innoveren

Maar ondanks het succes van het schelpenpoeder bleef Kitpas innoveren. In 2005 introduceerde zij namelijk de boterzachte Kitpas Art Crayons. Deze krijtjes hebben mooie levendige kleuren. Ook zijn ze in water oplosbaar en kunnen ze gebruikt worden op oppervlakten zoals papier, glas, spiegels en whiteboards. Op niet poreuze oppervlakten zijn ze ook super makkelijk af te wassen. In 2009 wonnen deze krijtjes, die de vorm van een kleurpotlood hebben, de prestigeuze ‘Stationary of the Year Award’ in Japan.

Inmiddels hebben zij ook een lijn badkrijtjes. Deze zijn speciaal ontwikkeld om te tekenen als je in bad zit of aan het douchen bent. Deze krijtjes zijn gemaakt van gerecycled rijstzemelenwas. Dit materiaal helpt om voedselverspilling te elimineren, aangezien rijstzemelen meestal worden weggegooid na het malen van de rijst. Deze zemelen krijgen nu een tweede leven als krijtje. Wederom een prachtig voorbeeld van afvalstapels verkleinen en een mooi nieuw product maken.

Bedrijfsvoering

Ook op het gebied van bedrijfsvoering is Kitpas vooruitstrevend en maatschappelijk betrokken. Zij geloven in een filosofie dat iedereen ongeacht zijn vermogen en geluk, voldoening mag en kan vinden in het werk. Hun fabricagemethoden en werkomgeving zijn volledig aangepast waardoor mensen met verschillende capaciteiten naast elkaar kunnen werken.

Kitpas is toegewijd aan het verbeteren van de creatieve ervaring voor jong en oud. Daarnaast houden ze zich bezig met milieuvriendelijke productie en het bieden van meer mogelijkheden aan mensen met een handicap. Creatief op papier, onder water en in de wereld. Wat geeft Kitpas de wereld mooi kleur!

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4361 reviews.