Look for the Zero

Toont alle 38 resultaten

Look for the Zero

De Plastic Soup Foundation is eigenaar van het Look for the Zero-logo. Het logo geeft aan dat er volgens de (strenge) definitie van de Plastic Soup Foundation geen microplastics in het product zitten. Het logo zegt niets over andere duurzaamheidseisen. Het gaat dus puur om het gebruik van microplastics. Of beter gezegd, dit keurmerk is een garantie dat het product ze niet heeft staan op hun ingrediëntenlijst.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

De Plastic Soup Foundation (PSF) heeft een rode lijst opgesteld met meer dan 500 ingrediënten. Deze ingrediënten beschouwen ze als schadelijke microplastics. De lijst is samengesteld op basis van rapporten van UNEP, Tauw en ECHA. De organisatie houdt ook een oranje lijst bij met ingrediënten waarvan nog onduidelijk is wat de effecten zijn op mens en omgeving. De lijsten zijn te vinden op de site Beatthemicrobead.org.

Zie je dit logo op een cosmeticaproduct? Dan verklaart de producent dat alle producten van het betreffende merk vrij zijn van de ingrediënten op zowel de rode als de oranje lijst.

Er is ook een Beat the Microbead-app beschikbaar. Daarmee kun je de ingrediëntenlijst van cosmeticaproducten scannen om te zien of er microplastics in zitten. Dit volgens de lijsten van Plastic Soup Foundation.

Hoe is de controle geregeld?

De Plastic Soup Foundation doet de controle zelf. Bedrijven delen alle ingrediëntenlijsten van hun producten. Er wordt dus gevraagd om volledige transparantie. Daarna ondertekenen ze een verklaring waarin staat dat alle producten onder het merk 100% microplastic-vrij zijn.

Producten met het Look for the Zero keurmerk:

Nieuw
(3)  12.99
(2)  14.99
(2)  14.99
Nieuw
(2) Vanaf:  19.99
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4274 reviews.