NABBI BioBeads

Toont alle 10 resultaten

Wie is er niet groot mee geworden: strijkkralen! Deze kleine plastic buisjes in diverse kleuren die je weer plaatst op een plastic plaatje met pinnen. Om vervolgens de leukste 2D of 3D creaties te maken door middel van strijken. In 1958 begon het bedrijf Munkplast in Zweden met de productie van deze strijkkralen gemaakt van PVC. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door NABBI en werd het materiaal veranderd naar polyethene, PE. Dat was toen een duurzame stap. Maar omdat dit bedrijf bovenop duurzaamheid en innovatie zit, hebben ze nu hun materiaal vervangen voor een nog duurzamere keuze. Namelijk voor Biodolomer! NABBI BioBeads is geboren en zowel de kralen als de pegboards zijn volledig plasticvrij. Het is zelfs geen bioplastic, maar veel duurzamer dan dat.

Composteerbaar

Het Biodolomer waar NABBI BioBeads van wordt gemaakt is volledig composteerbaar. Dat geldt voor zowel de kralen als de pegboards. Het materiaal Biodolomer wordt gemaakt in Zweden en bestaat alleen uit materialen vanuit de noordelijke landen. Zoals raapzaadolie uit Zweden en kalk uit Noorwegen. In hun fabriek in Uppsala, Zweden wordt het verwerkt naar de NABBI BioBeads producten.

Leuk weetje is ook dat het materiaal Biodolomer getest is en zelfs duurzamer blijkt dan papier. Het wordt dus nu ook gebruikt voor het maken van draagtasjes!

Hobbymateriaal voor jong en oud

Buiten het duurzame aspect maakt NABBI BioBeads producten die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van kinderen. Het creatief bezig zijn met strijkkralen stimuleert verbeelding, moedigt creativiteit aan en helpt bij het ontwikkeling van motorische vaardigheden.

Strijkkralen zijn natuurlijk geweldig om op de klassieke manier te gebruiken maar er is meer! Maak er sieraden mee door het aan aan touwtje te rijgen, maak zowel 2D als 3D creaties. Of maak er een dekseltje van voor op je glas in de zomer om die vervelende insecten weg te houden uit je drinken. Maar je kan er ook vrij mee knutselen en ze vastplakken. Of zelfs laten smelten in een oven op bakpapier voor ander soort kralen.

Veiligheid

De NABBI BioBeads worden altijd gestreken door een volwassen vanwege veiligheid. Gebruik bij voorkeur een herbruikbare niet plakkende bakmat om te strijken. Maar bakpapier wat je een keer dubbel vouwt is ook prima. Zet je strijkijzer op medium tot heet en strijk met draaiende bewegingen totdat de kralen aan elkaar vast gesmolten zijn.

Verder voldoen de NABBI BioBeads aan de veiligheidseisen. Ze bevatten geen giftige ingrediënten. Dus buiten duurzaam zijn ze ook nog eens gifvrij. Wat ons betreft de perfecte combinatie!

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4283 reviews.