Natural Cosmetics Standard (NCS)

Toont alle 5 resultaten

Natural Cosmetics Standard (NCS)

Het Natural Cosmetics Standard (NCS) keurmerk vind je op natuurcosmetica. Er zijn onder andere eisen voor de productietechnieken en ingrediënten.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Bepaalde milieubelastende ingrediënten en productietechnieken zijn verboden als je dit natural cosmetics keurmerk wilt dragen. Ingrediënten hoeven niet biologisch te zijn, maar als ze dat wel zijn, staat dat vervolgens bij het keurmerk.

De producten mogen niet worden getest op dieren, maar dat is sinds 2013 in de hele EU verboden en daar onderscheidt het keurmerk zich dus niet meer op. Ingrediënten van dode gewervelde dieren zijn niet toegestaan.

Ook zijn er strenge verpakkingseisen voor natural cosmetics. Het materiaal moet recyclebaar zijn en bij spuitbussen zijn alleen bepaalde drijfgassen toegestaan. Het gebruik van palmvet wordt ontmoedigd, maar als je het gebruikt, moet het een RSPO-certificering hebben.

Er is geen expliciet verbod op het gebruik van microplastics, maar aangezien alleen natuurlijke ingrediënten zijn toegestaan, zit het verbod er wel impliciet in. Er zijn geen eisen voor de afbreekbaarheid van de toegestane ingrediënten, en er zijn ook geen milieueisen voor de productie, zoals voor energie- en watergebruik en afvalproductie.

Hoe is de controle geregeld?

De controle voor natural cosmetics is betrouwbaar, want dit wordt uitgevoerd door geaccrediteerde partijen.

Deze producten dragen het Natural Cosmetics Standard (NCS) keurmerk

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4360 reviews.