PETA

Toont alle 25 resultaten

PETA

PETA heeft meerdere keurmerken zoals het PETA-Approved Vegan en ook het PETA Cruelty Free keurmerk. Overkoepelend bij deze keurmerken is dat beide tegen het gebruik van dierlijke producten zijn, tegen dierenleed en dierenproeven vechten. Het Cruelty Free merk is voor cosmetica en het Approved Vegan keurmerk is voor kleding, accessoires, sport- en woonartikelen.

PETA-Approved Vegan

Het logo PETA-Approved Vegan is een logo dat bedrijven gratis mogen plaatsen op en rond bepaalde producten. Daarvoor moeten ze wel een verklaring tekenen dat ze beloven het logo alleen te associëren met producten die veganistisch zijn.

Daarmee bedoelt PETA in de verklaring: “geen van dieren afgeleide producten, inclusief maar niet gelimiteerd aan bont, leer, zijde, dons of wol.” Het PETA-Approved Vegan keurmerk geeft dus aan dat er in een product geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong zit. En dat er vervolgens in de hele productieketen geen gebruik gemaakt is van dieren.

Vraag en aanbod

Vegan mode – kleding, schoenen en accessoires die geen leer, bont, wol, exotische huiden of andere dierlijke materialen bevatten – verandert de manier waarop we winkelen en ons kleden. Naarmate meer en meer mensen zich kleden in niet dierlijke materialen, zo willen retailers en ontwerpers voldoen aan de vraag naar stijlvolle, diervriendelijke kleding.

Hoewel je gemakkelijk modieuze diervrije producten kunt vinden in een groot aantal winkels, gaan sommige bedrijven verder door te garanderen dat alles wat ze verkopen 100 procent vegan is. Of door de producten die vegan zijn in hun assortiment duidelijk te labellen. Het ‘PETA-Approved Vegan’ logo is een manier om deze vooruitstrevende bedrijven met compassie te erkennen. En om ethische consumenten te helpen identificeren waar ze met vertrouwen kunnen winkelen. Het keurmerk is een zekerheid dat je geen uitbuiting van dieren ondersteunt met het product wat je koopt.

PETA Cruelty Free

In heel Europa worden elk jaar miljoenen dieren gebruikt voor proeven die vaak ernstig lijden veroorzaken maar zelden hun belangrijkste belofte waarmaken, namelijk betere gezondheid voor de mens. Onder de slachtoffers bevinden zich muizen, vissen, ratten, cavia’s, konijnen, katten, honden en apen.

Er moet een einde komen aan dit lijden – voor de dieren en voor betere medicijnen, betere productveiligheid en betere milieubescherming.

PETA wil dat humane, mensrelevante, dierproefvrije wetenschap naar behoren wordt gefinancierd en volledig wordt benut. Ze zetten zich dan ook actief in door middel van petities en acties voor:

  • Het verbod op dierproeven voor cosmetica beschermen en versterken
  • De chemicaliënverordening van de EU hervormen
  • Een concreet plan ontwikkelen voor de overgang naar dierproefvrije wetenschap

Dierproeven voor cosmeticaproducten en hun ingrediënten zijn in 2009 in Europa verboden, en sinds 2013 geldt er een verbod op de verkoop van cosmetica die op dieren is getest. PETA heeft samen met de mensen en leden van het Europees Parlement hard gevochten voor die wetten. Maar ondanks de verboden eist het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) nieuwe dierproeven voor bepaalde ingrediënten waarvan het veilige gebruik al lang vaststaat. Het vechten voor een dierproefvrije wereld gaat dus door.

Het keurmerk PETA Cruelty Free is dus een zekerheid dat dat product voldoet aan de dierproefvrije wereld waar deze groep voor vecht.

Producten met het PETA keurmerk

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.