Sunny Games

Toont alle 9 resultaten

“Wij zien een wereld voor ons waarin samenwerking belangrijker is dan competitie”

Samen sta je zoveel sterker dan alleen. Steeds meer mensen ontdekken dat ze liever met elkaar spelen, dan tegen elkaar. Om een gezamenlijk doel te bereiken door creatief denken, strategische beslissingen te nemen en om elkaars krachten te benutten… en te bundelen! Omdat er geen tegenstanders zijn in coöperatieve spellen, zorgt het spel zelf voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen. In tegenstelling tot de gangbare ‘competitiespellen’, stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

Sunny Games is in 2004 onder de naam Zonnespel opgericht om het aanbod van samenwerkingsspellen in Nederland te vergroten. In de beginperiode werd dit bereikt door de spellen van de Canadese uitgever Family Pastimes te importeren en in Nederland te verspreiden. Inmiddels is Sunny Games uitgegroeid tot een Europese uitgever van 19 coöperatieve spellen, waarvan de meeste viertalig en sommige zelfs zestalig zijn uitgevoerd.

Samenwerking

Sunny games werkt graag samen met eigen auteurs en tekenaars. Zo zijn alle spellen uniek, hebben ze een eigen charme en zijn ze tot in de puntjes tip top verzorgd.

Maar er is meer, samenwerken staat voor Sunny Games op meer levels centraal. Elke samenwerking die ze aangaan moet goed zijn voor alle partijen. Voor de betrokken mensen bij een spel, maar ook de samenleving en de gebruikers! Tips en klachten zijn dan ook van harte welkom zodat er bij een herdruk een spel nog beter gemaakt kan worden.

Al vanaf de oprichting werkt Sunny Games nauw samen met Earth Games. Deze geeft advies en levert materialen aan professionals binnen opvoeding en onderwijs. De missie van Earth Games is om kinderen meer in verbinding te laten zijn met zichzelf, elkaar en de aarde. Coöperatief spel is hierbij een belangrijk element. Earth Games en Sunny Games werken samen om meer bekendheid te geven aan coöperatieve spellen in het algemeen, door middel van workshops, lezingen, artikelen en promotie-acties.

Bij de ontwikkeling van nieuwe spellen kijkt Earth Games van begin tot eind mee. Dit zorgt ervoor dat onze spellen afgestemd zijn op de doelgroep en didaktisch goed in elkaar zitten. De spellen worden dan ook veel gebruikt door leraren, therapeuten en kindercoaches.

Duurzaam Sunny Games

Sunny Games streeft naar duurzaamheid op drie gebieden:

  • Een stabiel aanbod van betaalbare coöperatieve spellen. Anders dan andere uitgevers houden ze ook langzaam lopende titels beschikbaar. Sunny Games groeit stap voor stap; deze “organische” groei zorgt voor betrouwbaarheid en stabiliteit.
  • Sunny Games garandeert eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden van alle werkers. De productie vindt plaats in Europa waar goede CAO’s zijn. Eventuele verplaatsing van deelproductie naar landen met lagere lonen zal alleen onder strikte voorwaarden gebeuren.
  • Ze doen er alles aan om milieubelasting te voorkomen. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met efficiënt gebruik van materialen die weinig milieubelasting veroorzaken.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4272 reviews.