Vegan

Toont alle 13 resultaten

Vegan keurmerk

Dit vegan keurmerk wordt uitgegeven voor de volgende soorten producten:

  • Cosmetica
  • Voeding
  • Schoonmaak

Producten met dit logo zijn gegarandeerd veganistisch. Of het nu gaat om koekjes, allesreiniger, make-up of wijn. Allemaal zijn ze vrij van dierlijke ingrediënten. Ook zijn er geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Bovendien is er bij de productie en ontwikkeling van het product geen gebruik gemaakt van dierproeven.

Cosmetica

Cosmetica met dit keurmerk is gemaakt zonder dierlijke ingrediënten zoals wolvet, bijenwas, geitenmelk en lactose.

Voeding

Er mogen geen dierlijke ingrediënten in het product zitten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Vegan-gerechten moeten apart bereid worden van niet-vegan gerechten, om contact ermee te voorkomen.

Schoonmaak

Het keurmerk op schoonmaakmiddelen betekent dat een product is gemaakt zonder dierlijke ingrediënten en proefdiergebruik. Genetisch gemodificeerde organismen zijn alleen toegestaan onder voorwaarden. Genetische modificatie is een techniek waarbij de erfelijke eigenschappen van planten, dieren en andere soorten verandert. Dit keurmerk stelt geen eisen op milieugebied.

Er zijn geen duurzaamheidseisen aan de productiemethode van de ingrediënten.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Er mogen geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Er is ook een verbod op dierproeven opgenomen in de eisen, maar die zijn sinds 2013 in de EU verboden, en daar onderscheidt het keurmerk zich dus niet meer op.

Hoe is de controle geregeld?

Eigenaar van het keurmerk is The Vegan Society. In Nederland is de Nederlandse Vereniging van Veganisten de eigenaar én de controleur die Vegan-keurmerk toekent. Er is dus matige, want geen onafhankelijke, controle.

Deze producten hebben het Vegan keurmerk

Sale!
(5) Oorspronkelijke prijs was: € 38.00.Huidige prijs is: € 33.88.
Sale!
(6) Oorspronkelijke prijs was: € 45.00.Huidige prijs is: € 40.88.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4361 reviews.