Viking Toys

Toont alle 7 resultaten

Tijdloos kunststof speelgoed uit Zweden, met liefde ontworpen en met zorg gemaakt. Dat is Viking Toys, sterk, onverwoestbaar, veilig en duurzaam. Dit voor kinderen van ongeveer 1-5 jaar. Dit speelgoed zorgt voor optimaal speelplezier. Dat komt door het simpele en fijne ontwerp dat kinderen de ruimte geeft hun verbeelding te gebruiken.

De  missie van Viking Toys is om het veiligste, duurzaamste en leukste kunststof speelgoed ter wereld te maken. Het speelgoed is duurzaam, niet-giftig en ontwikkeld om de verbeelding en creativiteit van kinderen te prikkelen. Dit speelgoed staat voor een leven lang speelplezier!

Sinds de start in 1974 staan veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel bij het Zweedse Viking Toys. Er wordt gewerkt volgens de vijf S’en. Safe, Soft, Simple, Silent en Strong.

De vijf S’en

Safe: het speelgoed van Viking Toys is ontworpen en getest om veilig te zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit Zweedse merk gebruikt alleen de beste materialen zoals food-grade plastic dat toxine-, BPA-, PVC- en ftalaatvrij is.

Soft: alle producten van dit duurzame speelgoedmerk zijn gemaakt van zachte materialen die zowel kinderen als meubels en vloeren beschermen.

Simple: de ontwerpen zijn tijdloos en zal  verschillende generaties aanspreken

Silent: Viking Toys staat voor vrijwel geluidloos spelen door de zachte materialen.

Strong: door de duurzame materialen die worden gebruikt is dit speelgoed bijna onverwoestbaar.

Ecoline serie

De Ecoline serie van Viking Toys staat voor duurzaam en gerecycled speelgoed. Alle voertuigen uit de Ecoline serie zijn gemaakt van suikerriet, een recycleerbare en fossielvrije grondstof. Bij de Ecoline serie is de olie in het kunststof vervangen door suikerriet.

De productie van deze Ecoline serie begint bij het vermalen van rauwe suikerriet. In een speciale fabriek wordt hierna ‘groene’ polyethyleen geproduceerd. Viking Toys gebruikt dit groene PE om de Ecoline speelgoedlijn te maken. Suikerriet absorbeert CO2 uit de lucht en vermindert hiermee het broeikaseffect. Ecoline is olievrij en 100% recyclebaar. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled karton.

Re:line

Deze speelgoedserie Re:line is nieuwste toevoeging aan de productlijn van Viking Toys. Dit speelgoed is gemaakt van 100% gerecycled plastic gecertificeerd met RCS; Recycled Claim Standard. Naarmate de modernisering en technologie verder gaan, kan dit mooie merk nu schoon, gerecycled plastic aanbieden wat veilig is voor kinderen! De kleuren zijn geïnspireerd op de tijdloze le corbusiercolors-lijn. Het assortiment bevat voertuigen, speelsets, zand- en waterspeelgoed. Het is ook nog 100% vaatwasmachinebestendig.

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4333 reviews.