Buitenspelen

buitenspelen

Hoe vaak gaan jouw kinderen naar buiten? In dit blog vertellen we je waarom buiten spelen zo ontzettend belangrijk is en hebben we een leuke veelzijdige tip voor je waarmee je kinderen ongetwijfeld naar buiten zult krijgen. Lees snel verder om erachter te komen met welk buitenspeelgoed je dit heel eenvoudig kunt doen!

Het belang van buitenspelen

We weten allemaal dat frisse lucht goed voor je is. Dus ook voor onze kinderen. Waarom zien we dan steeds minder kinderen buiten spelen? Dat heeft verschillende oorzaken, ten eerste natuurlijk de felbegeerde beeldschermen. Het bewegend beeld en de felle kleuren van een televisie, telefoon of tablet trekken de aandacht van ieder kind. Verder zijn er in sommige gebieden minder geschikte speelruimten te vinden die voldoende ruimte en veiligheid bieden voor kinderen om te spelen. Toch is het belangrijk om buitenspelen zoveel mogelijk te stimuleren. Het heeft namelijk enorm veel positieve invloed op de ontwikkeling van jouw kind. Zo is buitenspelen belangrijk voor:

 • de gezondheid
 • motorische ontwikkeling
 • sociale ontwikkeling/sociaal contact
 • cognitieve ontwikkeling
 • creatieve ontwikkeling
 • het algemene welbevinden

Wanneer kinderen te weinig buitenspelen vergroot het de kans op overgewicht, minder creativiteit/fantasie, depressies en meer. Laat je kind(eren) dus regelmatig even lekker buiten spelen, minimaal een uur per dag.

Buitenspel en buitenspeelgoed

Buiten spelen kan op vele verschillende manieren. Wanneer er genoeg natuurlijke materialen, speeltoestellen en uitdagingen zijn zal dit ook verschillende spelsoorten uitlokken. Denk aan rollenspellen, ontdekkingen, actieve spellen, bouw spelletjes en nog veel meer. The sky is the limit wanneer je buiten speelt en je fantasie de vrije loop kunt laten.

Een van het meest geliefde buitenspeelgoed is stoepkrijt. Met stoepkrijt kan je kind niet alleen zijn creativiteit kwijt, er zijn ook talloze spellen mee te bedenken.

Onze stoepkrijt buitenspeeltips:

 • Maak een stoere auto- / racebaan met stoepkrijt en creëer een eigen wereld
 • Maak je eigen hinkelpad of doolhof
 • Versier je eigen silhouet of dat van een ander
 • Speel boter-kaas-eieren
 • Maak je eigen speurtocht
 • Maak een werpspel
 • Kleur je eigen twisterbord

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Oudere kinderen kunnen met stoepkrijt ook grotere kunstwerken maken. Wat maken jij en je kind het liefst met stoepkrijt?

buitenspelen-stoepkrijt

Een dagje uit

In onze webshop vind je verschillende benodigdheden voor een leuk dagje of middagje buiten.

Heb je het vooruitzicht op een heerlijk warme zonnige dag? Ook dan wil je goed voorbereid op pad en de huid van jezelf en kind beschermen met behulp van duurzame en verantwoorde zonnebrand. Wil je bovendien de oogjes van je kinderen extra bescherming bieden? Dan zijn duurzame en stijlvolle kinderzonnebrillen van Grech & Co het product voor jou. Deze kinder zonnebrillen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren voor zowel jongens als meisjes.

Ook met regenachtig weer kunnen kinderen zich prima buiten vermaken. Er is niets leuker dan met laarsjes en paraplu’s door de plassen te stampen.

Ben jij iemand die graag goed voorbereid is op verschillende situaties? Of iemand die gewoon graag veel meeneemt? Van gemakkelijke nettasjes, handige organizers en zwemtassen tot aan familie rugzakken en schooltassen. Je vindt deze duurzame tassen en meer in onze webshop. Jullie avontuur buiten kan beginnen!

Ten slotte hebben kun je gaan zwemmen! Vele kinderen zijn er dol op en willen het liefst voor altijd in het water blijven. Voor een lekker ijsje willen ze er nog wel uit komen. Zwemmen kun je zowel binnen als buiten doen, maar waar je ook gaat zwemmen, je bent sowieso actief in beweging en dat is waar het om gaat. Alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje aan en in het water vind je in onze webshop. Bestel al je zwemspullen gemakkelijk op één plek.

Wat zijn jouw tips / ervaringen met kinderen en buitenspelen? Hoe krijg jij je kinderen het beste buiten aan het spelen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.