Column: De dag is begonnen

Column: De dag is begonnen

Het is 06:30. Ik word gewekt door een zeer subtiel muziekje vanuit mijn telefoon. Hard genoeg om mij te wekken maar zacht genoeg zodat onze 1-jarige lekker kan doorslapen in haar co-sleeper. Als een volleerd ninja sluip ik in mijn onderbroek richting de badkamer. Mijn kleding voor die dag ligt al klaar op de badrand. Die zoek ik ’s avonds uit zodat ik in de ochtend geen kasten hoef open te maken. Zo is de kans op een wakkere dreumes weer wat kleiner.

Ik ga naar de wc (niet doortrekken!) en stap onder de douche. Yes. Gelukt. Geen kinderen wakker dus even wat zeldzame vrije tijd om lekker wakker te worden onder de douche. Een goed moment om eens na te denken wat ik die dag allema… Plotseling gaat de deur open. Het duurt even maar uiteindelijk schuifelt er een slaapdronken kleuter naar binnen. Zonder iets te zeggen trekt ze haar pyjamabroek naar beneden en gaat ze op de wc zitten. Ze heeft nog geen enkel teken gegeven dat ze beseft dat ik hier sta te douchen. Even overweeg ik om gewoon heel stil te blijven staan zodat ze me niet ziet en weer terug naar bed gaat. Alsof het geen kleuter is maar een T-rex. Op dat moment kijkt ze me slaperig aan. “Hallo Ylva. Lekker geslapen?” vraag ik vriendelijk. “Ik moet poepen.” Haar statement wordt benadrukt door een luide plons en een brede grijns. Shit (letterlijk), dat was dan het douchen.

Ik stap uit de douche, droog mij snel af en veeg een paar billen schoon. “Ylva, je moet wel extra stil zijn. Stine ligt nog te slapen”. Ze knikt. Ik draai me om en ga me aankleden. SPLOESH! klinkt het, als ze trots de wc-doortrekt. Zucht…de dag is begonnen.

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4335 reviews.