Coöperatieve bordspellen voor kinderen

Coöperatieve bordspellen voor kinderen

Sinds kort hebben we ons assortiment aangevuld met een aantal prachtige gezelschapspellen voor kinderen. We hebben bewust gekozen voor spellen die je samen speelt: coöperatieve spellen. Wat wil dit zeggen en waarom zou je hiervoor kiezen?

Waarom coöperatief spel?

De meeste gezelschapsspellen zijn competitief, je speelt tegen elkaar met het doel te winnen als individu of team. Een coöperatief spel geeft je een gemeenschappelijk doel, alle spelers werken samen om dit doel te behalen. Je speelt dus met elkaar in plaats van tegen elkaar. En dat is iets wat ons heel erg aanspreekt.

In onze maatschappij staan individuele prestatie en winst vaak op de voorgrond. Dat zie je ook terug in de meeste spelvormen, en eigenlijk is dat best jammer. Met coöperatief spel stimuleer je juist het groepsdenken, het kunnen overleggen om tot creatieve oplossingen te komen, het balanceren tussen praten en luisteren en het soms ook het individuele belang opzij te zetten omdat dat nou eenmaal beter is voor de groep. Belangrijke vaardigheden die een mooie basis leggen voor de toekomst.

Ook leuk met het hele gezin

Binnen een gezin is er altijd sprake van verschillen in leeftijd en dus in spelervaring en algehele ontwikkeling. Dat is niet erg, totdat je een competitief spel speelt waarbij de jongste thuis altijd in het nadeel is. Bij coöperatief spel is dat niet het geval. De jongste wordt meegenomen in het groepsplan en is net zo belangrijk als de rest. Oudere kinderen leren juist de jongste te helpen. Uiteindelijk win je samen of verlies je samen maar je hebt hoe dan ook samen lol. En dat stimuleert de onderlinge band en het zelfvertrouwen. En persoonlijk vind ik het ook wel fijn als een spelletje een keer niet eindigt in ruzie 😉

nocturnally

Prachtige bordspellen van verantwoorde materialen

Bij het uitzoeken van nieuwe producten voor in De kleine lama kijken we altijd naar hoe en waarvan de producten zijn gemaakt. We vinden het belangrijk dat de werkomstandigheden goed zijn en dat er eerlijke en gezonde materialen worden gebruikt. Daarom zijn we uitgekomen bij  Sunny Games en Marbushka. 

Sunny Games

Sunny Games is in 2004 onder de naam Zonnespel opgericht om het aanbod van samenwerkingsspellen in Nederland te vergroten. In de beginperiode werd dit bereikt door de spellen van de Canadese uitgever Family Pastimes te importeren en in Nederland te verspreiden. Inmiddels is Sunny Games uitgegroeid tot een Europese uitgever van een ruim aanbod aan coöperatieve spellen.

Sunny Games doen ze er alles aan om milieubelasting te voorkomen. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met efficiënt gebruik van materialen die weinig milieubelasting veroorzaken. Daarnaast worden hun spellen allemaal gemaakt in Europa en garanderen ze veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden voor hun medewerkers.

De spellen van Sunny Games:

Marbushka

Marbushka is opgericht door Beatrix en Laszlo, een stel dat grote kennis heeft van design en kwaliteit. Alle spellen worden door henzelf ontworpen en uitgegeven!

De spellen worden gemaakt in een werkplaats in Hongarije, alles in eigen beheer en onder goede werkomstandigheden, zodat de kwaliteit steeds gecontroleerd kan worden. De partners, leveranciers, fabrikanten en detailhandelaren zijn voornamelijk kleine familiebedrijven.

Marbushka gelooft dat duurzame kwaliteit alleen kan worden bereikt door het gebruik van natuurlijke materialen en het beste vakmanschap. Zij maken dan ook spellen die vele generaties meegaan en gekoesterd worden.

De spellen van Marbushka:

Dit bericht is gepost in Spelen. Bookmark de link.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4278 reviews.