Ekobo

EKOBO is dé grondlegger van het gebruik van bamboe in eco-design. Het merk is opgezet door een koppel met drie dochters, simpelweg omdat ze geen BPA-vrij (en Disney vrij) babyservies voor hun oudste dochter konden vinden. Dus zijn ze het zelf maar gaan maken.

Het merk groeit met hun dochters mee, de collectie wordt steeds uitgebreid als ze in nieuwe levensfases met nieuwe behoeftes terecht komen. Dat kan ik wel waarderen, want mijn assortiment past zich ook aan ons gezin!

Innovatief en hoge kwaliteit

Na al jaren bamboe te gebruiken in hun producten, zijn ze in 2012 een partnerschap aangegaan met een innovatieve fabriek in China die een nieuwe bamboevezel eco-composiet produceerde. Samen hebben ze dit proces verfijnd tot ze de ideale combinatie te pakken hadden van zaagselafval van eetstokjesfabrieken en een voedselveilige hars. 

Het resultaat is een bamboevezel van hoge kwaliteit. Hierdoor is servies van EKOBO robuuster dan dat van vele andere bamboe merken op de markt. 

FSC gecertificeerd bamboe

EKOBO gebruikt bamboe omdat het een van de meest hernieuwbare grondstoffen op aarde is. Het is een snelgroeiend, natuurlijk regenererend houtachtig gras dat groeit zonder pesticiden of meststoffen. Het kan om de 3 jaar worden geoogst zonder de plant of de omgeving te beschadigen. Het door EKOBO gebruikte bamboe is zaagselafval dat vrijkomt bij het snijden en vormen van FSC gecertificeerde bamboe eetstokjes en bamboevloeren. 

Ons assortiment van EKOBO