Green is the new black…

Black is the new green

Mijn mailbox stroomt vol met Black Friday deals… Black Friday is stiekem namelijk een hele Black Week. Op zijn minst. Idioot grote kortingen vliegen me om de oren, alles om mij over te halen om vooral zo veel mogelijk te kopen. Ik voel me bijna gedwongen om ook veel te grote korting te gaan geven, maar weet je wat? Ik doe het niet. Zo, dat is er uit! Ik zal je uitleggen waarom.

Duurzame spullen zijn duurder

In mijn webshop vind je producten van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Ook let ik er altijd op waar en hoe iets wordt gemaakt. Ik vind het namelijk erg het belangrijk dat spullen op een eerlijke manier zijn geproduceerd. Door volwassenen, onder goede omstandigheden en tegen een fatsoenlijk loon. En ja, dat maakt een product duurder dan gemiddeld (en het gaat ook wat langer mee dan gemiddeld!) Ik kan dus simpelweg niet op prijs concurreren met bedrijven die hier allemaal geen rekening mee houden.

Mijn webshop is maar klein

Omdat ik maar kleine hoeveelheden inkoop, krijg ik geen inkoop kortingen die grote bedrijven wel krijgen. Ik kan dus niet dezelfde korting geven zonder verlies te maken. En met andere kleine eco webshops, vaak ook opgezet door een hard werkende zelfstandige, wil ik nog niets eens concurreren. Een webshop draaiende houden kost stiekem best veel tijd terwijl de marges niet groot zijn. Ik gun die ander ook gewoon inkomsten voor alle spaarzame tijd die er in de webshop wordt gestoken! Ik vind het zelfs een beetje pijnlijk als ik zo’n webshopje kortingen van meer dan 20% zie geven… 

We mogen best wat minder consumeren

Dit klinkt misschien een beetje gek aangezien ik zelf spullen verkoop. Maar ik meen het wel! We kopen met z’n allen veel meer dan goed is voor het milieu. Echt alles wat je in huis haalt heeft grondstoffen en manuren gekost en is een paar keer vervoerd. Ik vind dat de consumptiemaatschappij wel wat minder mag! En laat Black Friday nou juist consumeren in de hand werken…

Green Friday

Ik ga dit jaar voor Green Friday. En dat duurt uiteraard een hele week, want zo hoort het blijkbaar 😉 Deze week laat ik voor elke bestelling 2 bomen planten in plaats van 1. En mocht je wat extra’s willen doen, alle bomen donaties verdubbel ik ook! Zo kun je voor 1 euro maar liefst 16 bomen bij je bestelling ‘kopen’. 

Die bomen worden geplant in arme gebieden waar ontbossing een enorm probleem is. Zo dragen we een steentje (of boompje) bij aan een hele reeks aan hele belangrijke dingen. Zoals het herstellen van leefgebieden van dieren en normale regenpatronen, het tegengaan van extreme armoede en erosie van de aarde. En weet je wat, bomen helpen ook enorm goed tegen CO2. Als we wereldwijd een biljoen bomen weten te planten dan zouden we zelfs de klimaatcrisis kunnen stoppen. En dat is veeeel belangrijker dan een mooie korting. Toch? 💚

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4335 reviews.