Knutseltip met strijkkralen: een zomers thema!

Knutseltip met strijkkralen

Daar zit je dan lekker buiten met een zomers drankje, weg van al je schermen, even wat frisse lucht opsnuiven. Klaar om een slok te nemen.. Zit er weer een vlieg of een wesp in je drankje! Dat is niet fris en in sommige gevallen nog gevaarlijk ook. Of nog erger misschien, er zit een arm bijtje in die door de geur gelokt is terwijl het hele belangrijke nuttige dingen te doen heeft. Ik kom je zomerdrankje redden. Hier volgen leuke voorbeelden om met strijkkralen te maken, dit zijn mijn duurzame en leuke oplossingen. Een knutseltip met strijkkralen in een zomers thema. Dit zijn echt leuke dingen om te maken met strijkkralen.

Ben je toevallig ook opzoek naar leuke duurzame onderleggers? Ook daar heb ik een leuke tip voor. Want de leukste duurzame onderzetters maak je gewoon zelf. En laat deze onderzetters nou een dubbele functie hebben. Moet je daarvoor een knutselheld zijn? Nee absoluut niet, ik ben dat verre van en het is mij ook gelukt. Dus jij kan dit ook, en je kinderen ook. Voorbeelden strijkkralen:

Benodigdheden voor mijn knutseltip met strijkkralen

  • Strijkkralen
  • Strijkkralenbordje
  • Strijkijzer
  • Bakpapier of een bakmat
  • Eventueel een rietje
Knutseltip met strijkkralen

Duurzame strijkkralen

Lange tijd bevonden strijkkralen zich in het schemerduister. Want het is een zeer geliefde bezigheid bij voornamelijk kinderen. Maar al dat plastic voelt gewoon niet fijn nu we weten dat de plastic soup steeds dikker wordt. Gelukkig is er een geweldige oplossing: Nabbi beads. Dit zijn duurzame strijkkralen! En buiten het duurzame aspect is de kwaliteit gewoon heel hoog. Alle kralen zijn mooi van kleur en er zitten geen anders gevormde kralen in. Er bestaan vele leuke dingen om te maken met strijkkralen.

Mijn knutseltip met strijkkralen staat open voor eigen inbreng. Wat je nodig hebt zijn strijkkralen, bij voorkeur een rond strijkkralenbordje, bakpapier en een strijkijzer. Sommige mensen gebruiken een siliconen bakmat met strijken. Ik heb dit zelf nooit gebruikt hiervoor dus geen idee hoe het precies werkt. Daarbij heeft bakpapier de fijne eigenschap dat je kan zien wat er gebeurd door je papiertje heen. Ik bewaar mijn bakpapiertje gewoon bij de strijkkralen zodat ik het keer op keer kan gebruiken. Ook kan een pincet handig zijn. Zeker als je echt patronen wilt gaan maken.

Als je nog je complete duurzame plaatje wil afmaken dan zijn herbruikbare rietjes en verantwoorde glazen/bekers uiteraard een goed idee.

Knutseltip met strijkkralen

Hoog tijd voor de knutseltip met strijkkralen in een zomers thema. Met een rond strijkkralenbordje kan je namelijk heel simpel duurzame onderzetters maken. Onderzetters die je ook óp je glas of beker kan leggen, zodat er niks kan invliegen! Twee items voor de prijs van 1, gemaakt van duurzame materialen, bewuster kan bijna niet. 

Veel kinderen vinden het heerlijk om gewoon willekeurig met kleurtjes iets te maken. Dat is natuurlijk helemaal prima. Het zijn jullie onderzetters/glasopleggers. Wil je nou meer uitdaging als kind en volwassene denk dan eens aan fruit of donut patronen. Ik heb wat voorbeelden strijkkralen op de foto gezet. Ik vind het een hele vrolijke zomerse knutseltip met strijkkralen wat op elke tafel gewoon heel leuk staat. Het zijn echt handige en leuke dingen om te maken met strijkkralen.

Voor vaderdag en moederdag, of een verjaardag is het natuurlijk ook een erg leuk cadeau.

Tips

  • Wil je een glasoplegger maken waarbij je een rietje kan gebruiken? Laat dan wat kraaltjes weg zodat er een rietje doorheen past. Hou van te voren je rietje bij het gat zodat je weet of dit gaat passen. Ook met een gat is het een prima onderlegger.
  • Je kan beide kanten strijken, dan krijg je een plattere onderzetters waarbij de kralen wat meer in elkaar vloeien. Let wel op dat een rietjesgat dan kleiner wordt. Het smelt wat meer dicht.
  • Aan één kant strijken is de meest gangbare manier
  • Ik gebruik soms een pincet zodat het nog makkelijker plaatsen (en verwijderen) is van kraaltjes.

Strijken

Doe de temperatuur van je strijkijzer op medium of heet, strijk altijd met bakpapier ertussen. En maak vervolgens ronddraaiende bewegingen. Let goed op dat je niet te hard gaat want anders smelten de puntjes van je strijkkralenbordje (Ik spreek uit ervaring. Meermaals zelfs). Laat het strijken altijd door een volwassenen doen. En pas op… heet!

Aan het begin van deze blog had ik het al over die arme bijtjes, deze kunnen wel wat hulp gebruiken. Help ze bijvoorbeeld door goedgekeurde zaadjes te strooien of om een bijenhotel te maken!

Knutseltip met strijkkralen
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4361 reviews.