Op naar 2019

Het jaar van de kleine lama
Het einde van 2018 is in zicht! Privé was het een super jaar met de geboorte van Stine in augustus. Maar ook met De kleine lama gaat het niet verkeerd. Ik deel graag wat 2018 feitjes met je!

Hergebruikt verpakkingsmateriaal

Eén van mijn doelen is om zo min mogelijk te verspillen. En dat doe ik, onder andere, door het hergebruiken van verpakkingsmateriaal. Ook in 2018 is het me gelukt om geen nieuw verpakkingsmateriaal te kopen voor mijn webshop! Ik haal het overal vandaan, zelfs mijn ouders leveren verpakkingsmateriaal aan dat bij hun internet aankopen zat. Ik doe het gewoon met wat ik krijg, of het nou papier of plastic is. Vandaar het allegaartje wat je soms aantreft bij je bestelling 🙂
verpakkingsmateriaal

Mijn bestsellers in 2018

Mijn assortiment wordt steeds groter. Afgelopen jaar zijn er zelfs bijna 200 producten bij gekomen, momenteel heb ik er ongeveer 450. Daarvan is dit mijn top 5 bestsellers van 2018. 1. Elanee moedermelkzakjes
Sale!
(63) Oorspronkelijke prijs was: € 35.94.Huidige prijs is: € 32.50.
Deze moedermelkzakjes heb ik veel verkocht afgelopen jaar. En dat snap ik wel, ik gebruik ze zelf ook graag. Het zijn BPA-vrije zakjes van goede (Duitse) kwaliteit voor een prima prijs. Vooral de voordelige 2-pack is erg populair.

2. Jackson Reece babydoekjes

Sale!
(81) Oorspronkelijke prijs was: € 47.88.Huidige prijs is: € 38.99.
De Jackson Reece babydoekjes zijn gewild. Vooral de naturals zijn populair, maar er zijn ook genoeg klanten die liever voor de lekker ruikende herbals gaan. Jackson Reece doekjes bevatten geen schadelijke stoffen, zijn fijn in gebruik (precies nat genoeg!) en zijn composteerbaar.

3. Humble Brush tandenborstels

Deze bamboe kindertandenborstels zijn ideaal om nog even toe te voegen aan een bestelling. Ze doen niet onder voor een plastic tandenborstel, maar hebben het grote voordeel dat ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast steun je met de aankoop een goed doel. De meest verkochte kleuren zijn roze en blauw.

4. Natuurlijke deodorant

(41)  9.99 10.99
Blijkbaar wordt het steeds breder bekend dat deodorant vaak vol zit met stoffen die slecht zijn voor je gezondheid, want deze natuurlijke deodorant van We love the planet staat in mijn top 5! En hij werkt net zo goed als ‘reguliere’ deo.. Nee, hij werkt zelfs beter.

5. Barnsteen armbandjes en kettinkjes

(128)  11.99
Mooi en nuttig. Barnsteen is een natuurlijke pijnstiller en daarom super fijn bij doorkomende tandjes! De armbandjes heb ik het meest verkocht, maar ook de kettinkjes doen het goed. Vaak wordt er ook meteen natuurlijke tandjesolie besteld om de last van doorkomende tandjes zo snel mogelijk te beperken.

Doel voor 2019

De kleine lama groeit. Dat wil ik natuurlijk doorzetten in 2019! Ik ben ambitieus en vind het belangrijk om bij te dragen aan bewustwording over schadelijke stoffen in onze dagelijkse producten. Een missie waar ik vol passie voor ga! En ik draag graag mijn steentje bij aan meer groene en gezonde producten. Voor de gezondheid van onze kinderen én onze planeet. Maar ik merk ook de keerzijde van die groei. Mijn webshop slokt steeds meer tijd op. Tijd die ik er met liefde in steek hoor, maar ik kan me voorstellen dat ik er op een gegeven moment op stuk loop. Want als werkende moeder heb ik al genoeg balletjes om hoog te houden, een webshop is dan nog eens een flinke extra bal. Daarom wil ik in 2019 graag het hele verzendproces, dus magazijn en het inpakken van bestellingen, gaan uitbesteden. Dat vind ik stiekem erg moeilijk, want ik stop graag veel liefde en aandacht in pakketjes. Maar tegelijkertijd lijkt het me heerlijk om niet meer overal producten in huis te hebben staan en meer tijd over te houden. Dus ik ga op zoek naar een externe partij die net zo zorgvuldig met bestellingen omgaat als ik zelf doe. Maar eerst nog een beetje extra groeien om dat te kunnen betalen… Hopelijk tot ziens in 2019! Liefs, Rachelle
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4330 reviews.