Plant een boom!

Plant een boom

Nee hoor, je hoeft niet zelf aan de slag. Wij laten een boom planten voor elke bestelling die je bij ons plaatst. Om net dat extra duurzame stapje te zetten. En om te compenseren voor de reis die je pakketje aflegt voordat de postbode bij je voor de deur staat. Zo kun je zonder schuldgevoel verder consumeren, maar dan wel met mate hè 😉

Het idee hiervoor begon te borrelen toen er begin juli een onderzoek uitkwam waaruit bleek dat we klimaatverandering tegen kunnen gaan door een biljoen bomen te planten. Bomen zijn milieuhelden en we hebben er beduidend meer nodig om de aarde leefbaar te houden voor ons en de generaties die gaan komen. En dat is de grootste reden waarom we deze actie gestart zijn.

Daarom beginnen we per direct met het doneren van bomen en gaan daar sowieso tot het einde van dit jaar mee door. Juist omdat er in deze periode vaak meer wordt besteld dan de rest van het jaar, hopen we deze maanden een mooi bosje bij elkaar te kunnen sparen. 

Ben je nu al enthousiast omdat je dit ook belangrijk vindt? Mooi! Als je wilt kun je nog meer compenseren door een extraatje te doneren bij je bestelling. Voor maar 1 euro planten we namelijk nog eens 5 bomen.

Waar gaan we planten?

We gaan investeren in mooie projecten in Nepal, Madagaskar, Indonesië, Haïti, Mozambique en Kenya. Stuk voor stuk landen die in verhouding al schrikbarend veel bos zijn kwijtgeraakt (Mozambique is bijvoorbeeld al voor 75% ontbost) en waar veel armoede heerst. De mensen die buiten de steden wonen zijn afhankelijk van natuurlijke grondstoffen, maar deze zijn er door de massale ontbossing steeds minder te vinden.

Wat wij belangrijk vinden is dat er bij deze projecten niet wordt gewerkt met vrijwilligers. Er wordt juist geïnvesteerd in kleine dorpen in probleemgebieden. Daar worden lokale mensen opgeleid en betaald om de bomen te planten. Door de hoge lokale betrokkenheid is de kans van slagen ook een stuk groter. Er wordt op de korte termijn bijgedragen aan werkgelegenheid (en dus minder armoede) en op de lange termijn worden de negatieve effecten van ontbossing verminderd.

Doe je mee?

Voor iedere bestelling die je voor het einde van dit jaar plaatst, doneren wij een boom. Als je meer wilt doen dan kan dat ook. Je kunt 5 bomen doneren voor een euro. Die euro is voor ons dus geen extra winst, maar wordt doorgesluisd naar de boom-plant projecten. Wij zullen op Facebook en Instagram regelmatig een update plaatsen van hoeveel bomen er dankzij jullie al zijn geplant.

Kom maar op met dat De kleine lama bos!

💚 Rachelle

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4278 reviews.