Terug naar school, een lijst met handige en duurzame items

Terug naar school

Terug naar school! Ben jij blij? Of vind je het jammer dat de vakantie voorbij is? Als jouw kind naar school gaat dan is daar altijd dat moment na weken van een eigen ritme om weer in het schoolse ritme te komen. Vaak is het wel lekker om wat frisse items te hebben voor je kind. Maar het is vooral fijn om goed voorbereid te zijn! Sommige kinderen gaan voor het eerst naar school. Waar anderen juist naar een nieuwe groep gaan, of nog een jaartje overdoen. 

Schoolitems kan je heel makkelijk verduurzamen. Hier bij De kleine lama hebben we prachtige items. En twijfel je soms omdat de prijs wat hoger ligt dan een gemiddeld item van gangbare winkelketens? Duurzaam is ook echt duurzaam, het gaat dus vele jaren mee. Daarbij is het wel zo fijn om te weten dat onze items geen weekmakers of slechte plastics bevatten. Dat eet en drinkt toch wat lekkerder wat ons betreft. Terug naar school, ben jij er klaar voor?

Terug naar school

 

Rugzakken & tassen

Een wel heel belangrijk en essentieel onderdeel zijn de rugzakken! Hierin wordt de lunch vervoerd, worden kostbare schatten bewaard die gevonden zijn op het schoolplein maar ook knutselwerken komen er in naar huis. En wat dacht je van huiswerk en eventueel een laptop wat veel kinderen in hogere klassen gebruiken. Een rugzak moet dus stevig zijn en het liefste ook nog waterdicht in ons Hollandse weer. Terug naar school met een toffe rugzak is dus een belangrijke basis!

Daarnaast hebben veel kinderen gym en misschien zelfs zwemmen of andere sporten op school. Een aparte tas hiervoor is wel zo fijn. Zo hou je eventuele natte/zweet kleding gescheiden van de lunch :). Handig om te weten is dat de zwemtassen in ons assortiment waterdicht zijn! Natte kleding en handdoeken kunnen dus prima daar in.

We hebben prachtige duurzame rugzakken die lang meegaan. In diverse maten en uitvoeringen. Welke terug naar school tas kies jij? Scroll door de producten heen of klik op foto om naar de collectie per merk te gaan.

dusq-mini-bag-cognac-voorkant
Dusq mini tassen
fresk rugzakken
Fresk rugzakken
fabelab rugzak flower
Fabelab rugzakken
fresk zwemkleding en zwemtassen
Zwem- en gymtassen

 

Terug naar school: eten en drinken

Op veel scholen is het gangbaar om te eten en drinken. Meestal is dat in de ochtend wat vers fruit met water en/of melk. Daarbij hebben veel scholen ook een continurooster waarbij kinderen op school blijven voor de lunch. Of er is een optie tot overblijven. Als je kind terug naar school gaat is het dus belangrijk om voor goede items te zorgen om te kunnen eten en drinken.

En heel eerlijk, drinkbekers en lunchtrommels liggen vaak vele uren te wachten tot het geopend wordt. Ze bevatten soms voedingsmiddelen die van invloed kunnen zijn op het materiaal. Als je dan kiest voor goedkoop materiaal is de kans groot dat het eten en drinken van je kind micro plastics, hormoonverstoorders of weekmakers gaat bevatten. En dat wil je echt niet. Duurzame eet- en drinkitems zijn wat duurder maar gaan echt heel lang mee. Daarbij bevatten al deze items uit onze webshop geen van eerder genoemde slechte stoffen. Alles is gifvrij. Dat is nog eens zorgeloos eten en drinken voor als je kind terug naar school gaat.

Gifvrije, stevige en duurzame eet- en drinkitems voor terug naar school vind je hieronder. Scroll door de producten heen of klik op foto om naar de collectie per merk te gaan.

Fresk lunchbox
Fresk lunchboxes
eco-lunchbox-splash-box-3
Eco lunchboxen
Boc'n'roll unicorn eten
Roll'eat producten
Eco Lunchbox Seal Cup Trio
Eco lunchboxen
snack'n'go
klean kanteen 27oz classic lemon
Klean Kanteen producten
fabelab drinkbeker flowers
Fabelab drinkbeker

 

Extra tips voor terug naar school

Terug naar school met een solide basis van een goede rugzak en fijne eet- en drinkspullen! Maar dan ben je er nog niet atlijd. Bij jonge kinderen vind ik het zelf fijn om tassen, gymschoenen, lunchtrommels en bekers te markeren met een naam. Dit kan ouderwets met een pen maar je kan ook bijvoorbeeld stickertjes kopen. Ook bij oudere kinderen kan het fijn zijn. Het biedt geen garantie overigens tot het zoek raken van spullen, wat op een magische manier altijd wel gebeurt.

Sommige kinderen moeten een etui meenemen en deze vullen met potloden, gum, lijm en een schaar. Ook kan het handig zijn om alvast wat anti-luizen spullen in te slaan. Die kleine monsters blijven helaas ook altijd wel aanwezig. En wat dacht je van stevige kaplaarzen zodat ze in de pauze lekker in de plassen kunnen stampen. Of een handige meukvrije zonnebrandstick die makkelijk in een tas past voor zonnige dagen.

Ik hoop dat dit een fijn schooljaar gaat worden voor jullie!

Hieronder nog een paar extra items die handig kunnen zijn voor terug naar school. Scroll door de producten of klik op een foto er onder voor nog meer moois! 

fresk regenlaarsjes
Fresk regenlaarsjes
Fabelab Kleurpotloden Colour your world
Creatieve items
grech-and-co-regenlaarsjes-sun-spice-5
Grech and Co regenlaarsjes
grech-and-co-zonnebril-golden-3
Zonnebrand sticks
terug naar school
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4272 reviews.