Veilige kinder make-up

Veilige-kinder-make-up

Cosmetica staat er helaas om bekend dat het vol zit met twijfelachtige of zelfs ronduit schadelijke ingrediënten. Denk aan chemische goedjes die de smeerbaarheid of houdbaarheid vergroten, chemische kleurstoffen en restproducten uit de olie industrie.

Een simpel voorbeeld is vaseline (petrolatum). Dit is een super goedkoop restproduct uit oliewinning (aardolie ja). Het werkt antibacterieel en maakt de huid zacht. Maar het sluit ook de huid af met een laagje vet, zodat de huid niet meer kan ademen en geen afvalstoffen meer kwijt kan. Hierdoor raakt de normale huidfunctie verstoord en blijf je achter met een droge, jeukerige huid als je weer stopt met het gebruiken van vaseline.

En dit is nog onschuldig vergeleken met hormoonverstoorders zoals parabenen en toxische chemische kleurstoffen…

Waarom zit dit in cosmetica?

Het draait allemaal om geld. Er gaat enorm veel geld om in de cosmetische industrie. Met goedkope, chemische grondstoffen wordt goedkope cosmetica gemaakt. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat dure merken wel veilige ingrediënten gebruiken. Die verdienen in veel gevallen gewoon meer geld met dezelfde meuk. Met dat geld wordt gelobbyd om ervoor te zorgen dat die goedkope grondstoffen niet zomaar verboden kunnen worden door de overheid, zelfs niet als ze bewezen schadelijk zijn. Daarbij komt nog dat producenten misschien niet goed op de hoogte zijn van de schadelijke bijeffecten. Waarom zou je ook twijfelen aan gangbare ingrediënten die goed werken en door bijna al je concurrenten worden gebruikt?

En last, but not least: de consument. Niet iedereen wil of kan zich verdiepen in de ingrediënten. Niet iedereen beseft dat de overheid je echt niet optimaal beschermt tegen schadelijke stoffen. En niet iedereen kan zich duurdere producten veroorloven. En waar vraag is, komt aanbod.

Hoe zit dat dan met speel make-up voor kinderen?

Nou. Niet veel beter. En dat is eigenlijk best wel zorgelijk als je bedenkt dat een kinderhuid veel makkelijker stoffen opneemt en daardoor kwetsbaarder is.

Mede door een paar verontrustende berichten over schadelijke kinder make up, zoals dat er asbest is gevonden in make-up van Claire’s, kreeg ik steeds vaker de vraag naar echt veilige kinder make up.

De zoektocht naar veilige kinder make-up

Veilige kinder-make up is moelijk te vinden. De markt voor veilige biologische cosmetica voor volwassenen is al klein… De producten zijn duurder (door duurdere grondstoffen en dure eco/bio certificering) en het is moeilijk om cosmetica lang houdbaar te maken als je er geen chemische conserveermiddelen aan toevoegt. Er zijn maar een paar merken die zich hier echt in hebben gespecialiseerd.

De markt voor veilige natuurlijke make-up voor kinderen is nog veel kleiner… Het is moeilijk om iets te vinden van hoge kwaliteit, met mooie veilige ingrediënten en dat geen los of gecomprimeerd poeder is (want dat geeft snel zooi en kan ingeademd worden). Maar we hebben een oplossing gevonden… Lees snel verder om meer te weten te komen over onze kinder make up.

Ivy & Loulou veilige kinder make-up

Ivy & Loulou

We hebben het zelf ontwikkeld! Niet aan de keukentafel, maar in samenwerking met een Nederlands lab gespecialiseerd in het ontwikkelen van natuurlijke cosmetica van hoge kwaliteit. Het was nogal een proces, waar echt veel meer bij komt kijken dan we vantevoren hadden bedacht. Maar het is gelukt! De kinder make-up Ivy & Loulou is goedgekeurd door meerdere blije proefpersoontjes (waaronder onze dochters), is door alle dermatologische tests heen gekomen, is goedgekeurd voor de Europese markt, wordt in Nederland gemaakt en zit in mooie kartonnen potjes en kartonnen giftset verpakkingen. Kinder make-up die je met een gerust hart kunt gebruiken.

Wat onze kinder make up echt anders maakt dan anders, is dat het een balsem op basis van jojoba olie is in plaats van een (gecomprimeerd) poeder. Als je kind een potje laat vallen is er niets aan de hand, alles blijft netjes zitten. En het is makkelijk met een vinger te gebruiken, waardoor kleintjes er ook mee aan de slag kunnen. Maar dat hoeft niet, het mag ook met een kwastje voor een echtere make-up ervaring. Want we weten allemaal dat kinderen je graag nadoen tot in detail. Dus vanaf nu kunnen jij en je kindje(s) zich samen voor de spiegel opmaken met dit veilige en verantwoorde kinder make-up.

De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en veilig te gebruiken op de (gevoelige) kinderhuid. Dit is dus oprecht veilige kinder make up waar heerlijk mee gespeeld kan worden. Met een boel liefde ontwikkeld en met de hand gemaakt. Ik hoop dat jullie het net zo tof vinden als wij! ❤️

bekijk de producten van Ivy & Loulou hier
LiefsVanFleur 2474 Ivy-and-Loulou

Oja, mocht je meer willen willen weten; bekijk dan vooral eventjes de website van Ivy & Loulou, want ook daar zijn we best trots op 🙂

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4308 reviews.