6 Duurzame cadeautips voor vaderdag

5 duurzame cadeau tips voor vaderdag

Het is weer bijna vaderdag! In Nederland worden vaders op 19 juni in het zonnetje gezet, in België zijn ze op 12 juni al aan de beurt. Heb je nog geen idee wat te doen om het vaderschap te vieren? Ik heb 6 duurzame cadeautips voor vaderdag voor je verzameld om wat inspiratie mee op te doen.

1. Een natuurlijk verzorgingsproduct

Mijn ervaring is dat bewuster en groener leven begint met het maken van bewuste keuzes voor de kinderen en dat je pas na een tijdje ook je eigen gewoontes gaat doorbreken. Volgens mij hobbelen vaders vaak ergens achteraan in dit bewustwordingsproces en hebben ze af en toe een zetje in de juiste richting nodig. Geef dat zetje en koop een natuurlijk en gifvrij verzorgingsproduct

  2. Een lief gedichtje

  Je kunt natuurlijk zelf een poging wagen. Maar als je daar niet zo goed in bent dan dan kun je ook een gedichtje geven van Lentezoet. Tirza van Lentezoet schrijf namelijk de allermooiste gedichtjes over kinderen en alles wat daarbij komt kijken. Ze put hierbij uit haar eigen ervaring als moeder van vier en weet door haar eerlijke en herkenbare woorden nogal wat emoties los te peuteren. Haar gedichtje ‘papa’ is één van mijn favorieten en is in kaartvorm echt een top cadeautje voor vaderdag.

  3. Een afdruk van een voetje of handje

  Hebben jullie een baby? Dan is een afdruk van een voetje of handje in gips hartstikke leuk. Mocht je qua planning te laat zijn om dat nog uit te laten harden (bij natuurlijke gips kun je rekenen op ongeveer een week) dan kun je met biologische vingerverf aan de slag om afdrukken te maken. Zet er een mooie boodschap voor papa op en je bent klaar.

  4. Een belevenis op een blotevoetenpad

  Je kunt er ook voor kiezen om er die dag er met het gezin op uit te gaan. Wat een hele belevenis kan zijn is het lopen over een blotevoetenpad. Op blote voeten lopen is een heerlijke en gezonde manier om in de natuur te zijn. Maar omdat er jammer genoeg vaak glas of andere zooi ligt is niet ieder pad hiervoor geschikt. Een blotevoetenpad is een pad waar je zorgeloos zonder schoenen overheen kunt. Kijk hier of er eentje in je omgeving ligt en kies het liefst voor een parcours met flink wat modder om het extra leuk en spannend te maken voor de kinderen!

  5. Een duurzaam scheermes

  Wegwerpmesjes kunnen eigenlijk echt niet meer. Gelukkig zijn er prachtige alternatieven die ook nog eens gladder scheren. Zoals de stoere veiligheidsscheermessen van Bambaw. Combineer ze met een scheerzeepje van Werfzeep om het cadeau helemaal af te maken. 

  6. Een knutsel

  If all else fails… Een knutsel van jullie kind(eren) is altijd goed. Super simpel, want het maakt niet echt uit wat het is. Als er maar wat aandacht en tijd in is gestoken zodat het laat het zien dat papa wordt gewaardeerd. In dit blog vind je heel wat knutselinspiratie! 

   

  Mocht je het je afvragen… Ik ben niet gesponsord door Lentezoet. Ik ben gewoon fan 🙂 Ik hoop dat je wat ideeën hebt kunnen opdoen met mijn duurzame cadeautips voor vaderdag. Meer inspiratie nodig? Check dan deze cadeau’s voor vaders uit onze webshop. 

  Alvast een fijne dag!

  Shop duurzame vaderdag cadeau's
  De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4333 reviews.