COSMOS Organic (Ecocert)

Toont alle 19 resultaten

Cosmos Organic (Ecocert)

Dit is een belangrijk keurmerk met betrekking tot schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten (COSMOS Organic) onder de verschillende soorten keurmerken. Het moedigt gebruik van hernieuwbare (het liefst biologische) bronnen aan. Het Ecocert-keurmerk stelt eisen aan de gebruikte ingrediënten, verantwoord gebruik van grondstoffen, het productieproces, de effectiviteit van het eindproduct en de verpakking.

95% van de plantaardige ingrediënten moet van biologische oorsprong zijn. Er moet een bedrijfsmilieuplan zijn. Daarnaast zijn er strenge eisen op het gebied van verpakkingen en afbreekbaarheid van ingrediënten. Er zijn negatieve lijsten van ingrediënten. Ook is er is een verbod op microplastics en zijn er eisen aan gebruikt palmvet.

COSMOS is een Europese standaard voor natuurcosmetica waar verschillende keurmerken bij zijn aangesloten: BDIH (Duitsland), Ecocert en Charte Cosmebio (Frankrijk), ICEA (Italië) en Soil Association (Groot-Brittannië). Voorlopig is het logo opgebouwd uit het oorspronkelijke keurmerk, met de tekst COSMOS Organic daaronder. In Nederland komen twee varianten van COSMOS Organic voor: Charte Cosmebio en Ecocert. Daarnaast is er ook nog COSMOS Natural, die komt in combinatie met het BDIH keurmerk voor in Nederland.

Hoe is de controle geregeld?

Controle wordt uitgevoerd door geaccrediteerde partijen.

Producten die het COSMOS Organic keurmerk dragen:

Sale!
(5) Oorspronkelijke prijs was: € 38.00.Huidige prijs is: € 33.88.
Sale!
(6) Oorspronkelijke prijs was: € 45.00.Huidige prijs is: € 40.88.
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4330 reviews.