Food for Skin

Toont alle 14 resultaten

Food for Skin

Na een mislukte persoonlijke zoektocht naar eerlijke, 100% natuurlijke huidverzorging, besloten de twee Nederlandse zussen Cathy en Angela het heft in eigen handen te nemen om een Clean & Green huidverzorgingsmerk te ontwikkelen gebaseerd op het goede van (reststromen van) groenten. Cathy is natuurlijk huidspecialiste en Angela is merkenbouwer. Dit is het begin van het mooie vegan en troepvrije merk Food for Skin.

Groenten?

Dat hebben de twee Food for Skin zussen met de paplepel ingegoten gekregen van hun moeder die ze gekscherend ‘ Groene Tien’ noemen. Moeder Tiny was haar tijd voor: al 50 jaar doet zij aan biologisch tuinieren, met een eigen groentetuin en composthoop. Het gevoel van verse groenten kennen de zussen dus maar al te goed.

Velen weten dat het goed is om veel biologische groenten te eten, dat je lijf zich daar goed bij voelt. Maar weinigen weten dat je huid, je grootste orgaan, ook graag gevoed wil worden met al die vitamines en mineralen. Twee jaar lang hebben de zussen gewerkt aan de ontwikkeling van Food for Skin, samen met een professioneel formulator en een laboratorium, om goed werkende, no-nonsense, en mooie producten op de markt te zetten. In November ’20 gelanceerd, dus dit merk is nog vers van de pers!

Hun missie is ambitieus. Ze willen de beauty industrie ‘schoon’ maken, vrij van troep. Niet alleen hun producten, maar eigenlijk ook alle huidverzorging producten. Dat begint met bewustwording creëren, goede voorbeelden verzamelen en dan samen de industrie opschonen.

Awards en keurmerken

Vers van de pers is dit merk maar wel al bekroond met met maar liefst 2 Dutch Beauty Awards!: Groen Merk & Talent of the Year. Maar ook mogen ze het keurmerk Zero Plastic dragen. Food for Skin is namelijk beauty angel van The Plastic Soup Foundation en draagt jaarlijks 1% van de omzet af om het initiatief Beat the Microbeads – tegen microplastics in de beauty industrie – te ondersteunen. Daarnaast is het pending om het B-corp keurmerk te dragen. Daarmee willen ze committeren aan een goede balans tussen purpose en profit.

Missie Food for Skin

Food for skin ontwikkelt producten die veilig, niet giftig en zeer effectief zijn. Elk ingrediënt dat ze in hun producten opnemen, is er om een ​​specifieke reden. Ze gebruiken geen enkele soort opvulling. Dat betekent dat bijna elk ingrediënt in hun producten een “actief” ingrediënt is. Dit resulteert in pure, sterk geconcentreerde en effectieve formules. Dit is tegenwoordig een zeldzaamheid in de wereld van huidverzorging en cosmetica. Al hun formules zijn origineel, gemaakt door een professionele formulator: Enjoy Divine Nature en is getest op echte mensen. Nooit op dieren.

Bij alle producten ligt de nadruk op biologische, hoogwaardige en voedsel gerelateerde ingrediënten. Wetende dat alles wat we op onze huid aanbrengen voor een deel snel in ons lichaam wordt opgenomen, zoeken ze naar de beste natuurlijke grondstoffen die de aarde te bieden heeft. Zo dicht mogelijk bij huis om onze footprint te verkleinen. Met circulaire en natuurlijke ingrediënten, formuleren ze substanties die essentiële vitamines, mineralen en plantaardige ingrediënten combineren. Dit om de huid te herstellen naar een optimale gezondheid en vitaliteit. Naast het maken van producten die merkbare resultaten opleveren, worden de producten ook met het oog op gezondheid en eenvoud gemaakt.

Food for Skin is van mening dat je huidverzorgingsroutine gemakkelijk en verzorgend moet zijn, net als het bereiden van een gezond diner.

Kenmerken Food for Skin

100% natuurlijk
Alleen maar (reststromen van) groenten en planten oliën en extracten. Dus geen enkele zooi zoals microplastics of chemische troep!

Upcycling
Waarom nieuwe groenten gebruiken als je het ook uit upcycling kunt gebruiken? Ze gebruiken reststromen in hun Food for Skin producten waar mogelijk

Consuminderen
Je hebt echt niet 12 producten nodig met verpakkingen etc. Food for Skin houdt de lijn zo compact mogelijk en laat extra doosjes achterwege

Vegan
Uiteraard is Food for Skin niet getest op dieren, ook niet door leveranciers. Maar alleen op onszelf, mensen! En het is ook vegan friendly.

Geen compromis
Geen concessies op kwaliteit door gebruik van de beste ingrediënten voor de beste resultaten en ze besparen nooit op duurzaamheid

Made in NL
Lokale productie, ze houden onze footprint zo klein mogelijk! Met een kantoortje in Amsterdam IJburg en de productie in Almere

Groenten!
Iedereen weet dat je lijf blij wordt van groenten, dus waarom voed je je grootste orgaan, je huid hier niet mee?

Echt!
Van echte mensen, voor echte mensen. Dus geen fluffy teksten, maar transparantie en eerlijkheid.

Sale!
Oorspronkelijke prijs was: € 114.50.Huidige prijs is: € 98.50.
Sale!
Oorspronkelijke prijs was: € 114.50.Huidige prijs is: € 98.50.
Sale!
Oorspronkelijke prijs was: € 114.50.Huidige prijs is: € 98.50.
(1)  8.50
(1)  25.00 37.50
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4304 reviews.