OEKO-TEX Standard 100

Resultaat 1–40 van de 85 resultaten wordt getoond

OEKO-TEX Standard 100

Tussen de verschillende soorten keurmerken is dit een gezondheidskeurmerk voor textiel. OEKO-TEX Standard 100 staat op speelgoed van textiel, beddengoed en kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties. Dit keurmerk richt zich dus puur op de aanwezigheid van schadelijke stoffen in het eindproduct. Je kunt ook OEKO-TEX Made in Green tegenkomen op producten met textiel; dit stelt aanvullende eisen op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden.

Hoe werkt het?

Het keurmerk werkt dus met grenswaarden in het eindproduct. Via deze grenswaarden stelt OEKO-TEX indirect eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbescherming.

Hoe is de controle geregeld?

Naleving van de eisen wordt deels door de labs gedaan die aangesloten zijn bij OEKO-TEX en deels worden er bedrijfsaudits gedaan door onafhankelijke controleurs. Op het label staat welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk.

Deze producten hebben het OEKO-TEX Standard 100 keurmerk

De waardering van www.dekleinelama.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 3886 reviews.