Een rubberen speentje voor je baby?

rubberen speentje Hevea

Speentjes. Wij kunnen absoluut niet zonder. Mijn dochter weigert te gaan slapen zonder haar rubberen speentje.

Ik moet zeggen dat het een hele zoektocht is geweest om het perfecte speentje te vinden. We hebben speentjes gehad die heel snel kapot gaan, speentjes waar mijn dochter niets van moet weten, speentjes die erg lastig schoon te krijgen zijn omdat het sop er gewoon in blijft zitten, speentjes waarvan mijn dochter liever het plastic gedeelte in haar mond stopt en speentjes die een bizar grote aantrekkingskracht hebben op onze kat. Om gek van te worden!

Maar we zijn er uit. Een natuurlijk rubberen speentje van Hevea bevalt veruit het best. Heel eerlijk; mijn dochter vond het wel even een gek ding toen ik haar er voor het eerst ééntje gaf. Ze haalde hem verbaasd weer uit haar mond om even te bekijken, maar daarna was dat gekke rubberen speentje helemaal goedgekeurd. En daar ben ik blij om. Ik zal uitleggen waarom.

Natuurlijk rubber is veilig en sterkYlva met rubberen speentje

Het zuigstukje van een speen is meestal gemaakt van siliconen. Hartstikke veilig spul als het heel is, maar mijn dochter kauwt het binnen een paar dagen kapot. Daarbij zit dat veilige siliconen stukje meestal vast aan een heel wat minder veilig stuk van hard plastic. Hierdoor krijgt je baby waarschijnlijk alsnog de gifstoffen die in plastic zitten binnen, zoals het hormoonverstorende stofje BPA.

Natuurlijk rubber is net als siliconen gifvrij en veilig, maar wel een stuk sterker. De Hevea speentjes gaan véél langer mee dan alle andere speentjes die we in huis hebben gehad. Daarbij neemt het rubber snel de temperatuur over van de mond, dat is dus comfortabel. En aan een Hevea speen zit geen stuk hard plastic. Bij andere speentjes werd mijn dochter nog wel eens wakker met een afdruk ergens op haar gezichtje. Met de rubberen spenen gebeurt dit niet meer.

Uit één stuk gemaakt, dus hygiënisch

Een Hevea speen is volledig gemaakt van één stuk natuurlijk rubber. Geen naden waar vuil in blijft zitten, makkelijk schoon te maken en zeker niet onbelangrijk: je drukt water er zonder problemen weer uit via een gaatje aan de achterkant. Er hoeft dus niet gesabbeld te worden op afwaswater.

Natuurlijk rubber is hartstikke duurzaam

De benaming zegt het al; natuurlijk rubber is een biologische grondstof. Het wordt gemaakt van een melkachtig latex-sap uit de rubberboom. Na het planten duurt het 7 jaar voordat de rubberboom ‘rijp’ is voor de rubberproductie. Vervolgens kan de boom maar liefst 30 tot 40 jaar sap leveren, en dat terwijl er koolstofdioxide wordt geabsorbeerd en zuurstof wordt geproduceerd. Ook is natuurlijk rubber biologisch afbreekbaar, dit duurt een jaar of 5 (een plastic zakje doet er 500 tot 1000 jaar over!). Dit maakt natuurrubber een zeer duurzame grondstof. Wel zo milieuvriendelijk dus!

Tip: Leg er twee in bed!

Mijn dochter heeft standaard twee speentjes in haar bed liggen. Zo voorkom ik dat ik ‘s nachts op de tast op zoek ben naar het verloren speentje, terwijl zij ligt te brullen. Sinds ze weet dat er altijd nog een reservespeentje ligt, hoef ik er véél minder vaak uit. Heerlijk!

Ons assortiment Hevea speentjes vind je hier.

 

 

De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.