Duurzame cadeaus voor juffen en meesters, een blog met inspiratie

hoofdfoto Duurzame cadeaus voor juffen

Juffen en meesters… wat moeten we zonder ze?! School is best wel een belangrijk onderdeel van het leven van een kind, en dus ook automatisch van de ouders en opvoeders. School is de plek waar kinderen dingen leren, sociaal gedrag ondervinden en de basisstappen nemen om deel te nemen aan de maatschappij waarin we leven. Een goede juf of meester is cruciaal hierin want alleen in een fijne en veilige omgeving zal een kind geheel tot bloei kunnen komen. Maar wat voor duurzame cadeaus voor juffen en meesters zijn leuk om te geven?

Heb je zo’n juweeltje van een juf of meester? Dan is een bedankje zomaar, tijdens feestdagen, tijdens een verjaardag of aan het einde van het schooljaar een mooie manier om jullie waardering te laten zien. Ik heb een blog met duurzame cadeaus voor juffen en meesters gemaakt. Daarin staan kant-en-klare tips maar ook gewoon inspiratie zodat je zelf aan de slag kan. Allemaal duurzaam, simpel en uniek met uiteraard de heerlijke “foute” woordspellingen. Dat is wel een beetje traditie wat mij betreft. 

Deze blog is bedoelt voor schoolgaande kinderen maar kan ook prima gebruikt worden voor de peuterspeelzaal, BSO en kinderdagverblijf. En het is uiteraard voor juffen en meesters.

Duurzame cadeaus voor juffen

Leuke foute woordspelingen

Leuke foute woordspelingen horen er wat mij betreft echt bij. En eigenlijk vormt dat vaak al de basis van inspiratie voor duurzame cadeaus voor juffen en meesters. Als je een beetje speelt met een leuke tekst of quote heb je meteen inspiratie voor een cadeautje. Vaak is de combinatie van een lieve oprechte tekst en iets kleins gewoon prima. Het hoeft echt niet over de top en duur te zijn. Een teken van waardering is onbetaalbaar. Net zoals een mooie leuke foute woordspeling.

Inspiratie nodig met duurzame cadeaus voor juffen en meesters? Hieronder een lijstje met leuke woordspelingen met daarachter wat cadeautips.

 • Meloen keer bedankt (geef iets met een meloen)
 • Bedankt dat je me liet groeien (bloemen,plant etc)
 • Bedankt zoete juf/meester (iets zoets, eten en/of verzorging)
 • Omdat het zonder jou niet afwas (afwas dingen)
 • Dankzij jou heb ik meer in mijn mars (planeet mars dingen)
 • Je was een uitMUNTende juf/meester (muntplantje)
 • JAMmer, het is weer voorbij (jam, jamkoekjes)
 • Het zit d’rop (drop, leuke pot)
 • Bedankt en coole/koele zomer! (een zomer pakketje met bijv ijsthee en ijskoffie zakjes)
 • Je was een coole/koele juf/meester (zelfde tips als hierboven)
 • Op naar een nieuw hoofdstuk (een boek voor de leerkracht of voor de klas)
 • Je was BIJzonder (iets met honing of bijen)
 • You are my sunshine / Je liet mij stralen (iets met een zon, essentiële sinaasappel olie)
 • Donut worry, bedankt! (iets met donuts, of relaxen)
 • Je bent GOUD waard (iets gouds, goudpapier)
 • Aju paraplu (klein parapluutje op iets lekkers plakken of op een kaart)
 • Je was verfrissend! (plus leuke mok of glas met thee en/of ijskoffie erbij)
donut worry

Strijkkralen in duurzame cadeaus voor juffen

Een tijdje terug deelde ik een creatieve blog met zomerse strijkkralen tips. Bij De kleine lama zijn er namelijk hele mooie duurzame strijkkralen in het assortiment. Die lenen zich perfect voor duurzame cadeaus voor juffen en meesters. Maak bijvoorbeeld diverse donut onderzetters of glasbeschermers zoals in de blog. Een kaartje erbij met ‘Donut worry’ en een eigen tekst nog. Een herbruikbaar rietje en klaar! Bij ‘You are my sunshine / Je liet mij stralen’, maak je natuurlijk een vrolijk zonnetje.

Of ga je voor de meloen onderzetter/glasoplegger? Dan zit je weer in het thema ‘Een meloen keer bedankt’. Leuk kaartje erbij en een rietje en klaar. Je kan dit zelf maken of je kind laten doen. Maak er een paar en je hebt een leuk setje. Hoe dit te maken vind je in mijn blog: zomerse tips met strijkkralen. Maar ook de planeet mars kan je met strijkkralen maken. Of in het thema cool/koel kan je leuke onderzetters/glasopleggers maken met rietjes en bijvoorbeeld thee. Een parapluutje en ‘Aju paraplu’ kan erbij. Duurzame cadeaus voor juffen en meesters maak je dus gewoon zelf met duurzame strijkkralen en een persoonlijk kaartje!

Swipe hieronder tussen de bijpassende items uit de webshop:

Duurzame cadeaus voor juffen

Cadeautips vanuit de webshop

Naast de strijkkralen zijn er nog een aantal hele leuke items in de webshop die een perfect idee voor duurzame cadeaus voor juffen en meesters zijn. Zoals gezegd kan je bijvoorbeeld spelen met het woord zoet. ‘Bedankt zoete juf’ bijvoorbeeld op een kaartje en dan de heerlijke zoete amandelolie erbij. Tegelijk is die olie een manusje-van-alles en kan je ook met die tekst spelen. Hoe lekker is het om een pure en fijne olie te krijgen wat dus tegelijk ook een nuttig cadeau is. Het is een veilige olie dus altijd wel passend.

Of wat dacht je van een leuk afwaspakketje? ‘Omdat het zonder jou niet afwas’ is een leuke tekst. Een afwasborstel, handschoenen en afwasmiddel van duurzame kwaliteit met eventueel een leuke theedoek en je hebt een origineel en nuttig cadeau. ‘Je bent BIJzonder’ is natuurlijk weer erg leuk met een DIY bijenhotel en een bloemenzaden kaartje! ‘Donut worry’ kan ook prima samengaan met een relaxsetje. Een lekkere essentiële olie met of zonder donut item. Of gewoon een relaxpakket ‘Relax het is vakantie’, en de juf of meester kan heerlijk ontspannen in de vakantie! De essentiële olie met sinaasappel leent zich weer perfect bij sunshine/zon teksten.

Swipe hieronder tussen de mooie duurzame producten die ik hierboven noem:

Duurzame cadeaus voor juffen

Edelstenen en setjes

Ik ben nog niet klaar met mijn inspiratie voor duurzame cadeaus voor juffen en meesters! Hierboven haal ik al een relaxsetje aan. Maar daar kan je natuurlijk ook een beetje mee spelen. Een heerlijke doucheschuim, een lekkere crème: goed voor jezelf zorgen, zonder troep, is natuurlijk een mooi cadeau voor mens en natuur. Doe er een leuk lintje om, een persoonlijk kaartje en het is prima! De Naïf shower foams zijn bijvoorbeeld erg leuk om te geven. Een mooie zeep plus zeepbakje/zakje/loofah: superleuk om te geven én krijgen!

Maar wat dacht je van een sieraad? Een persoonlijk sieraad wat past, puur is en origineel. De kleine lama heeft een mooi assortiment van barnsteen en edelstenen. Op deze pagina kan je de werking van edelstenen teruglezen. Ook staan er handige overzichten bij van bijvoorbeeld de geboortemaand + geboortestenen. Je kan dus een item uitzoeken op de werking, of op de geboortemaand als je deze weet. Roze kwarts is bijvoorbeeld een liefdevolle steen en mooi om te geven. Maar er is geen goed of fout en altijd wel iets wat passend is!

Swipe hieronder tussen de producten en klik erop voor meer info

Duurzame cadeaus voor juffen

Een cadeau voor de klas/groep

In duurzame cadeaus voor juffen en meesters kan je ook ruimer denken dan een persoonlijk cadeau. Want hoe leuk is het om een cadeau aan de klas/groep te geven? Zo laat je echt iets na in de klas waar meerdere personen blij van worden. Denk bijvoorbeeld aan een plantje of bloemetje, perfect bij de tekst ‘Je laat me groeien’. Maar ook een spel is een geweldig leuk cadeau! De kleine lama heeft een prachtig aanbod van coöperatieve spellen en bordspellen. 

Lees de blog over meer informatie over coöperatieve spellen.

Swipe hieronder tussen het spellenaanbod. De leeftijd staat er handig bij:

Sunny Games nocturnally

Duurzame cadeaus voor juffen en meesters

Wat kan je veel kanten op hè? Er zijn zoveel leuke duurzame cadeaus voor juffen en meesters mogelijk, van klein tot wat groter. Van persoonlijk tot wat neutraler. Het is allemaal prima en zoals gezegd, een teken van dankbaarheid is al voldoende. Ik hoop dat jullie met mijn inspiratie een mooi passend bedankje kunnen maken! Ik ben benieuwd wat jullie voor leuks kiezen en bedenken.

Duurzame cadeaus voor juffen
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 4338 reviews.