Werfzeep

Toont alle 4 resultaten

Werfzeep

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij gevestigd in Utrecht. Al hun zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde gemaakt. Ze werken alleen met biologische ingrediënten met een goede herkomst en voegen geen onnodige stoffen toe. De ingrediënten komen van telers die dezelfde overtuiging hebben. Daarnaast plukken ze ook een deel van de planten in het Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht.
Werfzeep is goed voor je huid, de natuur en voor de producenten die wereldwijd hun ingrediënten telen.

Hoe het begon
Werfzeep is in 2009 opgericht door Evelien en Laurens. Het is ontstaan vanuit Eveliens voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Tijdens een reis door Canada die zij en Laurens maakten belandde ze op een idyllische familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan.
Tot haar verrassing was deze handgemaakte zeep, die in de douche en bij de gootsteen lag, zacht en verzorgend voor haar huid. Van kleins af aan geplaagd met eczeem was zeep al jaren uit den boze, maar deze zeep bleek een heel ander verhaal dan de soorten waar ze tot dan toe kennis mee had gemaakt, en die haar voornamelijk een trekkerige huid bezorgden.

Zeep gemaakt van oliën is een volstrekt ander product dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Deze ontdekking was genoeg voor Evelien om geheel in de ban te raken van deze natuurlijke zeep en besloot ze om zelf thuis in Utrecht zeep te gaan maken.

(10)  8.99
(8)  5.75
De waardering van www.dekleinelama.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 4361 reviews.